Działa jednak nie poprawnie Fisher CZ-70 pro
Działa jednak nie poprawnie Fisher CZ-70 pro
Witam
Mam problem , gdyż nie wiem czy pisać do Proscana na maila czy tu na forum , postanowiłem napisać na forum .
Wiec mój fisher źle sie poczuł ,
podejrzewam że wadliwy jest kabel od cewki , gdyż czasami nie wykrywa przedmiotów które powinien wykrywać
drugą sprawą jest to iż wyminiłem sie na cewki zmieniłem z 20cm na tą większą jednak była pęknięta i widać było miedziane uzwojenie cewki , wzięłem żywice epoksydową i ją zalepiłem ,
odniosłem wrażenie że za sprzętem z dużą cewką mam problemy z dostrajaniem tzn nie moge go dostroic i ciagle biegam na Groundbalance 1 , z małą cewka zawsze 4-6 .
chciałbym wysłać wykrywacz jak najszybciej , gdyz jak najszybciej chciałbym szukać , dlatego czekam na odpowiedź czy moge wysłąć wykrywacz . czy mniej wiecej mógłbyś okreslić jak długo będe czekał na mojego fishera ??\
Pozdrawiam serdecznie
Mam problem , gdyż nie wiem czy pisać do Proscana na maila czy tu na forum , postanowiłem napisać na forum .
Wiec mój fisher źle sie poczuł ,
podejrzewam że wadliwy jest kabel od cewki , gdyż czasami nie wykrywa przedmiotów które powinien wykrywać
drugą sprawą jest to iż wyminiłem sie na cewki zmieniłem z 20cm na tą większą jednak była pęknięta i widać było miedziane uzwojenie cewki , wzięłem żywice epoksydową i ją zalepiłem ,
odniosłem wrażenie że za sprzętem z dużą cewką mam problemy z dostrajaniem tzn nie moge go dostroic i ciagle biegam na Groundbalance 1 , z małą cewka zawsze 4-6 .
chciałbym wysłać wykrywacz jak najszybciej , gdyz jak najszybciej chciałbym szukać , dlatego czekam na odpowiedź czy moge wysłąć wykrywacz . czy mniej wiecej mógłbyś okreslić jak długo będe czekał na mojego fishera ??\
Pozdrawiam serdecznie
Re: Działa jednak nie poprawnie Fisher CZ-70 pro
Witam,
Jeśli na innej sondzie jest dobrze, to znaczy, że winna jest sonda. Dostrajanie na 1 oznacza jakiś problem. 4-6 jest zdecydowanie sensowniejsze.
Trupa, któremu widać uzwojenia raczej już nie będę reanimował. Natomiast w nieuszkodzonej mechnicznie sondzie kabel mogę wymienić.
Naprawa do 14 dni roboczych, o ile nie zajdzie coś nieprzewidzianego.
Można wysyłać.

proscan
Jeśli na innej sondzie jest dobrze, to znaczy, że winna jest sonda. Dostrajanie na 1 oznacza jakiś problem. 4-6 jest zdecydowanie sensowniejsze.
Trupa, któremu widać uzwojenia raczej już nie będę reanimował. Natomiast w nieuszkodzonej mechnicznie sondzie kabel mogę wymienić.
Naprawa do 14 dni roboczych, o ile nie zajdzie coś nieprzewidzianego.
Można wysyłać.
proscan
witam
W poniedziałek wysyłam
czy zalanie i zabezpieczenie sondy zywicą może wywołać wyżej wymienione niepożądane oznaki pracy wykrywacza/?
Pozdrawiam serdecznie
W poniedziałek wysyłam
czy zalanie i zabezpieczenie sondy zywicą może wywołać wyżej wymienione niepożądane oznaki pracy wykrywacza/?
Pozdrawiam serdecznie
Jeśli woda dostała się w uzwojenia, to wszystko jest możliwe.

proscan
proscan
Witaj
Dziś wysłałem wykrywacz, jednak jest problem , gdyż ładowałem akkumulatorki i zapomniałem ich włożyc , więc nie ma w wykrywaczu batreri... są potrzebne 2 x 9 volt , może ma pan 2 akkumulatroki ? jak nie to prosze zakupić baterie i dopisze pan do rachunku cene .
Pozdrawiam czekam na wiadomości jak sprzęt dotrze.
Dziś wysłałem wykrywacz, jednak jest problem , gdyż ładowałem akkumulatorki i zapomniałem ich włożyc , więc nie ma w wykrywaczu batreri... są potrzebne 2 x 9 volt , może ma pan 2 akkumulatroki ? jak nie to prosze zakupić baterie i dopisze pan do rachunku cene .
Pozdrawiam czekam na wiadomości jak sprzęt dotrze.
Witaj
Czy sprzęcik już doszedł?? wysłałem priorytetem także już dojść powinien
czekam na opinie co i jak i przedewszystkim ile
Pozdrawiam serdecznie
Czy sprzęcik już doszedł?? wysłałem priorytetem także już dojść powinien
czekam na opinie co i jak i przedewszystkim ile
Pozdrawiam serdecznie
Doszedł, ale jeszcze się nim nie zająłem.
Przyszedł bez listu i bez baterii - poleciał na koniec kolejki:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=236

proscan
Przyszedł bez listu i bez baterii - poleciał na koniec kolejki:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=236
proscan
ajajaj to sie porobiło...
czy bym mógł sie dowiedzieć jak długa jest kolejka ??
i czy istnieje możliwość szybszej naprawy niż 14 dni ?? bo moja dziewczyna chce jechac na wakacje , a bez wykrywacza bede zmuszony słuchać jej gadania... prosze proscan oszczędź mnie
Pozdrawiam serdecznie
czy bym mógł sie dowiedzieć jak długa jest kolejka ??
i czy istnieje możliwość szybszej naprawy niż 14 dni ?? bo moja dziewczyna chce jechac na wakacje , a bez wykrywacza bede zmuszony słuchać jej gadania... prosze proscan oszczędź mnie
Pozdrawiam serdecznie
Dam znać na początku przyszłego tygodnia.

proscan
PS
adresu też nie ma...
proscan
PS
adresu też nie ma...
Witaj
Przemysław [...]
Mam pieniadze na koncie w banku BZWBK także jak dasz znać ile to od razu przelewam .
Pozdrawiam i dziekuje za pozytywne rozpatrzenie mojej prosby
Przemysław [...]
Mam pieniadze na koncie w banku BZWBK także jak dasz znać ile to od razu przelewam .
Pozdrawiam i dziekuje za pozytywne rozpatrzenie mojej prosby
Pierwsze testy porównawcze na inym detektorze pokazują, że sonda jest bardzo niestabilna - dużo fałszywych sygnałów. To nie wróży dobrze. Wygląda też fatalnie (ale szczelna jest).

proscan
proscan
dziękuje za błyskawiczne sprawdzenie sprzetu.
Mam nadzieje że dalsze wiadomości będą pozytywne
Pozdrawiam
Mam nadzieje że dalsze wiadomości będą pozytywne
Pozdrawiam
Na razie tylko sonda sprawdzona i to pobieżnie.

proscan
proscan
Witaj
czy jest już coś wiadomo ??
Pozdrawiam serdecznie
czy jest już coś wiadomo ??
Pozdrawiam serdecznie
Jeszcze nie, natomiast radzę przyjrzeć się tej aukcji:
http://www.allegro.pl/item424985011_cew ... cz_3d.html
Sonda z osłonką!