obniżony zasięg w XLT

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
ODPOWIEDZ
virus_23

obniżony zasięg w XLT

Post autor: virus_23 »

Witam !
Niepokoi mnie zasięg mojego XLT (wydaje mi się ze znacznie zmalał)
Mianowicie tryb RELIC, sonda BM 950, bateria po włączeniu pokazuje 10V. Test powietrzny przeprowadzony w domu, bez słuchawek (strojenie niepomyślne) -
zasięg na współczesne 5 groszy 18 cm.
Wydaje mi się ze ciut przy mało .... , wykrywacz ma już swoje latka (2002) , był sprowadzony, mimo wszystko jest zadbany ...
Nie chciałbym się pochopnie rozstawać z wykrywaczem, bo pomimo tego jak jest, idzie mi ostatnio bardzo dobrze :) .
Byłbym wdzięczny gdyby ktoś z forum mógł sprawdzić zasięg na te sama monetkę u siebie i napisał mi czy jest się czym przejmować.
To seria „ E” ( kabel jest gruby).
Proszę o informację jakie byłyby koszty przeglądu, czyszczenia elektroniki, uzupełnienia pianek itd. (o sama naprawę usterki nie pytam – bo wiem ze na odległość się zdiagnozować raczej nie da :( ).
Pozdrawiam.
ProScan
Właściciel

Re: obniżony zasięg w XLT

Post autor: ProScan »

W trybie relic ten zasięg jest zupełnie prawdopodony.

Uzupełnienia pianek zwykle robię gratis przy okazji naprawy.

Pytania o koszty prosze na priv.

:pa

proscan
virus_23

Post autor: virus_23 »

:supr Mój jabel miał 24 , no ale jablem tyle nie znajdowałem :). Na fabrycznych programach nie chodzę , ale wydawało mi się że kiedyś właśnie na relicku robiłem test i było to coś niespełna 30 cm ( z tym ze już niestety nie pamiętam – mógł być to relick trochę zmodyfikowany...)
Mógłby jakiś użytkownik zrobić u siebie test ? byłbym wdzięczny.
Z góry dzięki.
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

mógł być to relick trochę zmodyfikowany...)
:smt045

proscan
ODPOWIEDZ