Cewki motylki S.E.F

Tutaj można zadać pytania o możliwości czy cechy konkretnego sprzętu, ewentualnie podawać uzyskiwane zasięgi. Można także rozważać jakiego rodzaju sprzęt będzie najwłaściwszy do danego celu.
ODPOWIEDZ
terenowiec69

Cewki motylki S.E.F

Post autor: terenowiec69 »

Witam,mam małe pytanko.Przygladam sie nowej cewce tzw.motylek i co ten jej układ daje w praktyce.Czy ta cewka ma wiekszy zasięg jezeli chodzi o ta specyficzną budowę?Czy cos innego.Jest to produkt De Techa.
Niby DD a pętle zachodzą na siebie.
ProScan
Właściciel

Re: Cewki motylki S.E.F

Post autor: ProScan »

Witam,

Pisałech chyba o tym - nihil novi sub sole. Cewka eliptyczna ze zgniecionymi kołami i widoczną strukturą wewnętrzną.
Niby DD a pętle zachodzą na siebie.
Tak jak we wszystkich DD.

Marketnig.

:pa

proscan
gawron

Post autor: gawron »

cewka jest reklamowana jako łącząca cechy sondy DD i zwykłego koncentryka, czy to tylko reklama ? mam nadzieję że nie bo stałem się posiadaczem tej cewki i mam nadzieję że nie wtopiłem :smt088
ps jutro wysyłam pacjenta
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Reklama i to bzdurna. Co nie oznacza wtopy.

:pa

proscan
gawron

Post autor: gawron »

mialem ją dzisiaj w terenie, wprawdzie wypad krótki, ale... pierwsze wrażenia są jak najbardziej ok. ustawiałem jej AC sensivity na 80 i wykrywacz pracował bardzo stabilnie mam wrażenie że dało by się jeszcze bardziej podkręcić. preamp gain ustawiony na maksa i włączone 15khz. jest bardzo fajnie wywarzona i nie za ciężka czego nie można powiedzieć o dd cewkach whitesa
ODPOWIEDZ