monetkowiec

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
Zablokowany
dandin

monetkowiec

Post autor: dandin »

pozdrawiam jako że jestem nowy na forum warto by się przedstawić
więc mam na imie Adrian i zapewne mało stażu w pruwnaniu z innymi forumowiczami
bo zaledwie dwa lata do tej pory zaczynałem od HS-3 potem na ace 250 i tak do tej pory
a że jakies tam fundusze się nazbierały to chciałbym wymienic a właściwie dokupić dobrego monetkowca
poczytałem troche forum i generalnie byłem nastawiony na XLT lub sovereign gt jako że sa to juz porządne sprzęty
ale po postach doszedłem do wniosku że są to zbyt skomplikowane sprzęty jak na przesiadke od razu z ace 250 bo jak wiadomo mimo iż ace są dobrymi sprzętami na początek
typu włącz i szukaj to jednakdużo im brakuje
ale do rzeczy
po wypowiedziach kolegów mam na oku 3 wykrywacze z początku 4 ale Quattro MP odrzuciłem bo nie mam nerwów do powolnego przemiatania i ostały się 3

xterra 70
EXPLORER SE
F75

myśle że są to bardzo dobre monetkowce i kazdy może zadziwić
i tu pytanie do forumowiczów jednak który będzie zdecydowanie się wywyższał jezeli chodzi o monetki

np na alle są takie 2

http://www.allegro.pl/item493861421_x_t ... o_bcm.html

http://www.allegro.pl/item494861169_min ... er_se.html
ProScan
Właściciel

Re: monetkowiec

Post autor: ProScan »

który będzie zdecydowanie się wywyższał jezeli chodzi o monetki

Konkretne pytanie, więc konkretna odpowiedź: moim zdaniem żaden nie będzie zdecydowanie się "wywyższał".

Który nie wieźmiesz będzie dobry, o ile dasz radę dobrze obsłużyć. Po HS i ACE najmniej problemów będziesz miał chyba jednak z X70. Tym bardziej, że odrzucasz Quattro ("za wolny") i Sovereign GT ("za trudny")

:pa

proscan
dandin

Post autor: dandin »

czyli rozumiem że SE i x70 są na tm samym poziomie jeżeli chodzi o kolor
przy czym x70 jest prostsza w obsłudze
KrisssK

Post autor: KrisssK »

O explorerze się nie wypowiadam bo nie mam i nie używałem.
X-terre 70 natomiast mam i obsługa tego wykrywacza jest po prostu intuicyjna. Instrukcje oczywiście trzeba przeczytać, ale po pierwszym przeczytaniu idziesz w teren i używasz bez problemu, potem tylko doczytujesz pewne niuanse które wychodzą i po kilku wypadach obsługę masz obcykaną - zostaje tylko praktyka ale tego z książek już się nie dowiesz :))
ProScan
Właściciel

czyli rozumiem że SE i x70 są na tm samym poziomie jeżeli chodzi o kolor

Ja z kolei nie rozumiem.

Co to znaczy na tym samym poziomie? Na poziomie technologicznym, zasięgowym, łatwości obsługi?

Dobry operator w każdym razie będzie umiał osiągnąć pdoobne efekty na obu wykrywaczach, zwłaszcza jeśli potrafi dobrać sondę X70 do zastosowania.

:pa

proscan
ProScan
Właściciel

Zablokowany