Dziwne odgłosy.
Dziwne odgłosy.
Witam posiadam WHITES EAGLE SPEKTRUM.Szukam na identyfikacji tonowej,wpisuje programy z dawnego xlt forum.szukam cały czas na tym samym programie,od pewnego czasu wykrywacz przy przemiataniu zwłaszcza przy gruncie wydaje dodatkowy dźwięk,buczenie z lekki popierdywaniem.Nieraz przestaje całkiem buczeć po czym znów się pojawia (nie jest to uwarunkowane rodzajem podłoża).Wygląda to tak jak by sygnał pojawiał się gdy pole cewki napotyka na opór który stanowi podłoże (ziemia) .Nie wiem czego to wina cewki,wykrywacza czy kabla proszę o poradę.pozdrawiam
Re: Dziwne odgłosy.
buczenie z lekki popierdywaniem.
Nie za bardzo wiem o jaki dźwięk chodzi. Pewnie włączony jakiś mixmode z identyfikacją tonalną przy dużej czułości.
Jeśli to jest program z 'dawnego forum XLT" to proszę go zmienić i o nim zapomnieć. To są programy z kapelusza.
A w staruszku Spectrum na 99% kabel do wymiany (chyba że już był wymieniany).
Ale proszę zacząć od normalnych programów. Ostatnio dostałem program z tego forum z preamp gainem 11-15. Ludzie !!
proscan
czyżby vanmix, testowałem go w terenie całe 30 sekund. masakra!!!
ja na szczęście miałem xlt w czasach bez internetu forum xlt i bzdetnych programów, ale co się namęczyłem żeby go poznać
ja na szczęście miałem xlt w czasach bez internetu forum xlt i bzdetnych programów, ale co się namęczyłem żeby go poznać
dziękuje za szybką odp.Program nazywał się zmiksowany orzełek i przez dwa lata tylko na nim szukałem więc to nie wina programu .Podejrzewałem że to kabel .Jak odłożę parę grosików to wyślę panu wykrywacz do kapitalnego remontu.Oprócz kabla jeszcze pamięć siadła bo niepamiętana zapisanych programów.pozdrawiam
Jakbym zgadł
Mixed mode ON
TONE ID ON
AC Sens 72
Preamp Gain 10
Sorry, ale nie jestem w stanie spowodować, żeby wykrywacz przy takich nastawach działał stabilnie i nie wydawał dziwnych dźwięków.
Ale w sumie niegłupi wykrywacz; skasował szkodliwy program
A tak poważnie, to to co napisałem w pierwszym poście podtrzymuję. Zapraszam na wymianę kabla, pomiar parametrów cewki, sprawdzenie pamięci itd.

proscan
Mixed mode ON
TONE ID ON
AC Sens 72
Preamp Gain 10
Sorry, ale nie jestem w stanie spowodować, żeby wykrywacz przy takich nastawach działał stabilnie i nie wydawał dziwnych dźwięków.
Tego nie rozumiem. Zgubił któryś z zapisanych programów Custom ?jeszcze pamięć siadła bo niepamiętana zapisanych programów
Ale w sumie niegłupi wykrywacz; skasował szkodliwy program
A tak poważnie, to to co napisałem w pierwszym poście podtrzymuję. Zapraszam na wymianę kabla, pomiar parametrów cewki, sprawdzenie pamięci itd.
proscan
Wydzieliłem wątek poboczny, gdyż jest bardzo interesujący i zasługiał na osobne miejsce na forum:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... php?t=1546

proscan
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... php?t=1546
proscan
Panie ProScan jestem pewien że to nie wina programu bo zdarzyło mi się to w miejscu gdzie wcześniej ów program spisywał się doskonale ,a nastawy mam niższe niż w oryginalnym programie gdyż na tą miejscówke są one za wysokie.Znikające programy: chodzi mi o to że gdy wpiszę program w custom program to po wyjęciu baterii znika on bezpowrotnie i muszę wklepywać go na nowo. Wykrywacz powinien już przejść remont kapitalny.Korzystałem już z pana usług i jestem zadowolony.pozdrawiam
Witam,
Cieszę się że mój klient był zadowolony z usługi i chce jej ponownie.
Nie zmieniam zdania co do tego, co napisałem (w tym i pobocznym wątku).
Kabel to raz. I być może na tym się zakończy, gdyż:

proscan
Cieszę się że mój klient był zadowolony z usługi i chce jej ponownie.
Nie zmieniam zdania co do tego, co napisałem (w tym i pobocznym wątku).
Kabel to raz. I być może na tym się zakończy, gdyż:
Nie wystarczy wpisać program w custom. Trzeba jeszcze wykonać operację SAVE.chodzi mi o to że gdy wpiszę program w custom program to po wyjęciu baterii znika on bezpowrotnie
proscan