PROformance ACE 9x12" (23 x 30.5 cm) - Garrett ace 250

Tutaj można zadać pytania o możliwości czy cechy konkretnego sprzętu, ewentualnie podawać uzyskiwane zasięgi. Można także rozważać jakiego rodzaju sprzęt będzie najwłaściwszy do danego celu.
ODPOWIEDZ
papilion

PROformance ACE 9x12" (23 x 30.5 cm) - Garrett ace 250

Post autor: papilion »

Witam.
Mam takie pytanie: o ile zwiekszy się zasięg ace 250 przy zastosowaniu tej cewki?
ProScan
Właściciel

Re: PROformance ACE 9x12" (23 x 30.5 cm) - Garrett ace 250

Post autor: ProScan »

To zależy na czym. Na monetach zyskujemy jedynie na szerokości przemiatania. Zasieg nie wzrasta znacząco (powiedzmy 1-2cm). Na większych przedmiotach jest poprawa, ale konkretne wyniki mogę podać dopiero za kilka dni.

:pa

proscan
papilion

Post autor: papilion »

A czy zajmował się Pan elektroniką ace 250 ?
Chodzi mi konkretnie o zwiększenie napięcia (generator, cewka) aby polepszyć zasięgi.
Oczywiście oczekuje na wyniki testów większej cewki.
Trochę się będę tłumaczył
W normalnych warunkach bym sobie kupił tą cewkę i na dwoje baba wróżyła albo by było git albo nie, lecz w związku z sytuacją gospodarczą w kraju i w rodzinie muszę dokładnie rozważyc wszystkie za i przeciw.
Pozdrawiam
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Witam,

Generalnie wystrzegam się modyfikowania wykrywaczy. Zakładam, że producent wiedział co robi.

ACE 250 to nie jest sprzęt na lata. To jest wykrywaczyk mogący dać dużo radości i bezproblemowych poszukiwań. Jeśli jednak od ktoś zamiast rekreacji i przyjemności przechodzi na wyczyn, to warto pomyśleć o następcy.

:pa

proscan
ODPOWIEDZ