obsługa f2

Pisz jeśli masz kłopot w opanowaniu wykrywacza, nie rozumiesz jego zachowania, poszukujesz instrukcji obsługi
ODPOWIEDZ
owski1

obsługa f2

Post autor: owski1 »

witam jestem poczatkujacym odkrywca i mam male problemy z pojeciem obslugi wykrywki fishera f2:p
dokladniej:
niewiem do czego sluzy depth?
jak rozpoznacz czy przedniot jest gleboko pod ziemia czy płytko?
nio ogolnie przydaly by sei jakies wskazówki do użytkowania:P
z góry dziekuje
ProScan
Właściciel

Re: obsługa f2

Post autor: ProScan »

Witam,

DEPTH to po angielsku głębokość.

Za instrukcją:
Wskaźnik głębokości został wyskalowany dla przedmiotów o wielkości monety i pokazuje głębokość w calach (1 cal = ok. 2,5 cm). Dla przedmiotów większych od monety lub o nieregularnych kształtach odczyt głębokości jest mniej wiarygodny.

W trakcie przemiatania po wykryciu przedmiotu ukazuje się odczyt na wskaźniku i pozostaje tam, dopóki metal pozostaje w zasięgu detekcji. Wskazywany odczyt dotyczy odległości obiektu do środka sondy.
Odróżnienia można próbować dokonać poprzez Pinpoint. Jeśli w tym trybie sygnał jest krótki przy przemiataniu nad znaleziskiem - to jest to coś małego i płytko. Jeśli sygnał jest rozległy, zwłaszcza po lekkim uniesieniu sondy, to raczej będzie to coś dużego i głębiej.

Ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć - i kopać wszystko na etapie nauki.

:pa

proscan
owski1

Post autor: owski1 »

dzieki za odp.
a to jesteli jest jedno pole zapełnione na wskazniku depth to jest przedmiot plytko a czym wiecej zapalnioych pol to dłębiej?
a jak to jest z tymi czyframi> kazdy przedmiot i jego wielkosc jest pokazana przez te cyfry? a jak wskazuje 99+ to co to moze byc?
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Przyznam, że na 100% nie wiem, ale w innych wykrywaczach pełne zaczernienie oznacza, że coś leży bardzo płytko - nie widzę problemu, by samemu sprawdzić i nam tutaj podać.

99 to jak się domyślam wartość, która pokazuje się, gdy wykrywacz znajdzie jakiś kamień magnetyczny.

:pa

proscan
ODPOWIEDZ