witam jestem poczatkujacym odkrywca i mam male problemy z pojeciem obslugi wykrywki fishera f2:p
dokladniej:
niewiem do czego sluzy depth?
jak rozpoznacz czy przedniot jest gleboko pod ziemia czy płytko?
nio ogolnie przydaly by sei jakies wskazówki do użytkowania:P
z góry dziekuje
obsługa f2
Re: obsługa f2
Witam,
DEPTH to po angielsku głębokość.
Za instrukcją:
Ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć - i kopać wszystko na etapie nauki.

proscan
DEPTH to po angielsku głębokość.
Za instrukcją:
Odróżnienia można próbować dokonać poprzez Pinpoint. Jeśli w tym trybie sygnał jest krótki przy przemiataniu nad znaleziskiem - to jest to coś małego i płytko. Jeśli sygnał jest rozległy, zwłaszcza po lekkim uniesieniu sondy, to raczej będzie to coś dużego i głębiej.Wskaźnik głębokości został wyskalowany dla przedmiotów o wielkości monety i pokazuje głębokość w calach (1 cal = ok. 2,5 cm). Dla przedmiotów większych od monety lub o nieregularnych kształtach odczyt głębokości jest mniej wiarygodny.
W trakcie przemiatania po wykryciu przedmiotu ukazuje się odczyt na wskaźniku i pozostaje tam, dopóki metal pozostaje w zasięgu detekcji. Wskazywany odczyt dotyczy odległości obiektu do środka sondy.
Ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć - i kopać wszystko na etapie nauki.
proscan
dzieki za odp.
a to jesteli jest jedno pole zapełnione na wskazniku depth to jest przedmiot plytko a czym wiecej zapalnioych pol to dłębiej?
a jak to jest z tymi czyframi> kazdy przedmiot i jego wielkosc jest pokazana przez te cyfry? a jak wskazuje 99+ to co to moze byc?
a to jesteli jest jedno pole zapełnione na wskazniku depth to jest przedmiot plytko a czym wiecej zapalnioych pol to dłębiej?
a jak to jest z tymi czyframi> kazdy przedmiot i jego wielkosc jest pokazana przez te cyfry? a jak wskazuje 99+ to co to moze byc?
Przyznam, że na 100% nie wiem, ale w innych wykrywaczach pełne zaczernienie oznacza, że coś leży bardzo płytko - nie widzę problemu, by samemu sprawdzić i nam tutaj podać.
99 to jak się domyślam wartość, która pokazuje się, gdy wykrywacz znajdzie jakiś kamień magnetyczny.

proscan
99 to jak się domyślam wartość, która pokazuje się, gdy wykrywacz znajdzie jakiś kamień magnetyczny.
proscan