mam taki problem wykrywacz jest juz po gwarancji ma jakies 4 lata.
przez trzy lata pracował bez zarzutu. ostatnimi czasy jednak zaczyna łapać i dość mocno reagować na polne kamienie. myślałem na początku że zawierają jakieś blizej nieokreslone metale. Ale wziąłem kilka z nich na które piszczał i porównałem na tej samej wykrywce ale nowej i nie reagowała.
Zdaza się tez ze pracuje dobrze przez jakąs godzinke dwie i potem znow to samo lub pracuje dobrze a gdy go wyłącze i włacze ponownie zaczyna łapać polniaki #-o
czy warto się tym zajmować czy po prostu wyrzucić go do smieci
dodam ze wymieniałem baterie i to klikakrotnie
ace 150
Re: ace 150
czy warto się tym zajmować czy po prostu wyrzucić go do smieci
Nie warto. Proszę podać, do którego śmietnika zamierza Pan go wyrzucić
Żart!
Oczywiście, że warto. Proszę podesłać na przegląd i strojenie (razem z kamieniem!). Koszt ok. 50zł razem z przesyłką. Jeśli sonda wymaga uszczelniania, to więcej. Mogę go także odkupić.
proscan
Garrett ace 150 awaria
Witam problem polega na tym ze sie przewróciłem z wykrywaczem w trudnym terenie i od tego czasu ma o wiele mniejszy zasięg monete 2 zł wykrywa max 5-7 cm od cewki tak działa prawidłowo tylko radykalnie zmniejszył sie zasięg i nie wiem co ma wine czy elektronika czy cewka
Re: ace 150
Ja też nie. Należy sprawdzić na sprawnej na 100% sondzie.i nie wiem co ma wine czy elektronika czy cewka
proscan