HS 3 osłabł
HS 3 osłabł
Witam . Mam taki mały problem. Ostatnio zauważyłem, że mój smętek stracił zdecydowanie na zasięgu. Wymienilem baterie, ale nic to nie dało.
Zauważyłem, , że jeżeli wcisne reset to wykrywacz na chwile powraca do swojej naturalnej pracy i zasięg jest ok, ale to tylko na chwile.
Co moze być przyczyną takiego zachowania?
pozdrawiam
Zauważyłem, , że jeżeli wcisne reset to wykrywacz na chwile powraca do swojej naturalnej pracy i zasięg jest ok, ale to tylko na chwile.
Co moze być przyczyną takiego zachowania?
pozdrawiam
Re: HS 3 osłabł
W trybie AUTO?
Pewnie jakiś problem w układzie pamięciowym. Uszkodzenie, albo po prostu zabrudzenie.
Zdarza się czasami jak ktoś myje potencjometry jakimiś świństwami, kontakt sprayami czy nawet WD-40
Umyć w alkoholu (nie szampan! denaturat, spirytus techniczny, izopropanol itp).

proscan
Pewnie jakiś problem w układzie pamięciowym. Uszkodzenie, albo po prostu zabrudzenie.
Zdarza się czasami jak ktoś myje potencjometry jakimiś świństwami, kontakt sprayami czy nawet WD-40
Umyć w alkoholu (nie szampan! denaturat, spirytus techniczny, izopropanol itp).
proscan
Czyli muszę go rozłożyć na czynniki pierwsze. Bardzo dziękuje za pomoc.
Serdecznie pozdrawiam
Serdecznie pozdrawiam
Witam ponownie. Niestety nie mogę go rozłożyc, ponieważ jest to niemożliwe.
i chyba nie jest to przyczyną tego dziwnego zachowania, ponieważ wykrywacz jest prawie nowy. Dodam tylko, że wydaje mi się że awaria nastąpiła w chwili kiedy podpiołem słuchawki do niego. Czy jest to możliwe?
A czy może zdażyć się sytuacja, że działa tylko jedna część cewki?
proszę o ponowną pomoc.
i chyba nie jest to przyczyną tego dziwnego zachowania, ponieważ wykrywacz jest prawie nowy. Dodam tylko, że wydaje mi się że awaria nastąpiła w chwili kiedy podpiołem słuchawki do niego. Czy jest to możliwe?
proszę o ponowną pomoc.
Dlaczego ?Niestety nie mogę go rozłożyc, ponieważ jest to niemożliwe.
Nie koniecznie - wystarczy go zmoczyć i problem gotowy.chyba nie jest to przyczyną tego dziwnego zachowania, ponieważ wykrywacz jest prawie nowy
Wszystko jest możliwe, ale mało prawdopodobne.wydaje mi się że awaria nastąpiła w chwili kiedy podpiołem słuchawki do niego. Czy jest to możliwe?
W jakim sensie?? Prawa nie działa, a lewa tak? Zdarzają sie dziwne zachowania sond, ale zwykle gdy są zepsute.
Zapytam ogólnie: baterie dobre na 200% ?
proscan
Tak baterie nowe- dopiero kupione.
Nie da go się rozłożyć bo jest zaklejony klejem i trzeba wszystko wyrywać. Śrubki się nie odkrecają.
Kabel od sondy sprawdziłem.
Nie da go się rozłożyć bo jest zaklejony klejem i trzeba wszystko wyrywać. Śrubki się nie odkrecają.
Kabel od sondy sprawdziłem.
Nowy, zaklejony?Nie da go się rozłożyć bo jest zaklejony klejem i trzeba wszystko wyrywać. Śrubki się nie odkrecają.
Tak dokładnie. A i jeszcze trzeba odrywać takie wzmocnienia. raczej tak nie będe się bawił z nim ;/
Wolno spytać jak zakończyła się cała historia?

proscan
proscan
Witam.
Przepraszam, ze odpowiadam dopiero teraz, ale rzadko tu zaglądam.
Więc w wykrywaczu uległ uszkodzeniu jakiś układ scalony, który został zreperowany od ręki. Jednak po użytkowaniu ok. 3 miesiące chyba znów wystąpił ten sam problem i znów musze jechać do producenta.
Pozdrawiam
Przepraszam, ze odpowiadam dopiero teraz, ale rzadko tu zaglądam.
Więc w wykrywaczu uległ uszkodzeniu jakiś układ scalony, który został zreperowany od ręki. Jednak po użytkowaniu ok. 3 miesiące chyba znów wystąpił ten sam problem i znów musze jechać do producenta.
Pozdrawiam