Pulse Star II Pro

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
Marek S

Pulse Star II Pro

Post autor: Marek S »

http://www.tb-electronic.de/start/index2.html
ciekawe na ile to dobre, czy podchodzi do Lorenza?
ProScan
Właściciel

Re: Pulse Star II Pro

Post autor: ProScan »

Ja nie testowałem. Nawet nie wiem czy jest statyczny, czy dynamiczny (wiem że do identyfikacji konieczny jest ruch). Wg obiegowych opinii jest słabszy od Lorenza.

:pa

proscan
Marek S

Post autor: Marek S »

To niby jest PI tak jak pisze na stronie producenta, a one teoretycznie nie lubią szybkiego ruchu :roll:
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

a one teoretycznie nie lubią szybkiego ruchu
To zależy jaka jest częstotliwość impulsów - jeśli 100-150Hz, to faktycznie trzeba bardzo wolno się przemieszczać, bo czas całkowania musi być długi. Także przy dźwięku typu VCO, jeśli ustawione są pojedyncze stuki, to wówczas trzeba mocno zwolnić.

W przypadku Pulse Stara nie wiem jak jest - nie miałem tego wykrywacza u siebie nigdy i go nie znam, a obiegowymi opiniami jaki to on wspaniały nie należy się kierować.

Może jest ktoś kto miał możliwość pracy z tym wykrywaczem i się wypowie?

:pa

proscan
ODPOWIEDZ