Różnice X70 X705
Re: Różnice X70 X705
Czy od strony elektronicznej terra 705 jest jakoś konkretnie poprawiona względem modelu 70 czy to znowu ten sam środek plus światełko i inny troszkę soft?
Nie wiem jakich zmian konkretnie dokonano - raczej głównie program. Wnętrze X70 już było dostosowane do podświetlenia, a nawet do USB.
proscan
proscan
Dzięki. O ile pamiętam to usb nie wykorzystano nawet w nowej terce 705. Ciekawe po co kontroler jest na płytce już w 70? Na potrzeby serwisu?
Nie powiedziałem, że jest kontroler - jest tylko przygotowane miejsce pod USB, tak więc konstruktorzy myśleli o kilka kroków w przód.
Na potrzeby serwisu jest inne złącze do diagnostyki i programowania poprzez JTAG.
proscan
Na potrzeby serwisu jest inne złącze do diagnostyki i programowania poprzez JTAG.
proscan
Tutaj link - porównanie wszystkich wersji Minelaba X-Terry:
http://www.sabischbooks.com/XTERRA/XTERRA_CHART.pdf
http://www.sabischbooks.com/XTERRA/XTERRA_CHART.pdf
Dzięki, to zestawienie funkcji gdzieś już widziałem, można to z instrukcji wyczytać. Ciekawszy jest faktyczny postęp i zmiany hardware których dokonali, bo tego się nie pisze ani nie widać tego przy kupnie:)
Na nowych funkcjach najbardziej zyskały 305 i 505, bo przeskoczyły praktycznie oczko wyżej i różnica jest spora. Najmniej o dziwo zyskał topowy wykrywacz 705. Najmniej w stosunku do niższych modeli. Dodanie podświetlania jest trochę zabawne, jakby potrzebowali kilku lat badań nad technologią
Oczywiście dziś lepiej kupić 705 niż 70, ale zmiana 70 na 705 chyba nie ma sensu.
Ciekawe co to znaczy ulepszone strojenie i śledzenie gruntu. Liczba numerów dostrojenia się nie zmieniła. Zastanawiam się ile w tym faktycznych zmian, a ile marketingu.
Tak czy inaczej X70 wspominam bardzo miło, jeden z najlepszych a na pewno najprzyjaźniejszy dla użytkownika wykrywacz jaki miałem. Ciekawe co się pojawi za parę lat
Ciekawe co to znaczy ulepszone strojenie i śledzenie gruntu. Liczba numerów dostrojenia się nie zmieniła. Zastanawiam się ile w tym faktycznych zmian, a ile marketingu.
Tak czy inaczej X70 wspominam bardzo miło, jeden z najlepszych a na pewno najprzyjaźniejszy dla użytkownika wykrywacz jaki miałem. Ciekawe co się pojawi za parę lat