Witam
Poraz kolejny nabyłem Whitsa 6000 dipro sl xb. Mam do Pana pytanie jaki tryb najlepiej wybrać na poszukiwania większych zakopów ale żebym nie rył gwoździ. Bo w geb normie dają mi rozległy sygnał. Chodze w terenie mocno zaśmieconym I Wojna. Ale sa tam zakopy różności całe doły zrzutow manierek i innych badziewi. Jakoś nie moge ich szarpnąć a inni je odkopują. Wiem że ma pan mnóstwo zapytań i własnych spraw.
ALe może znajdzie Pan czas aby odpowiedzieć jakiej użyć techniki do takich poszukiwań.
W trybe Tr/disc wydaje mi sie że zasięg rażaco spada i wolno trzeba sie poruszać.
Pozdrawiam
Technika pracy z 5900/6000
Re: Technika pracy z 5900/6000
Witam,
Aby nie ryć gwoździ wystarczy podnieść sondę o 15-20cm. To co duże i głęboko nadal będzie słyszalne.
Nie bałbym się także trybu TR DISC - spadek zasięgu w porównaniu do trybu GEB NORM jest znaczny, ale tylko dla małych przedmiotów - dla dużych (np. hełm) wcale nie jest duży. Niosąc sondę nad ziemią w TR DISC da się pracować.
Polecam artykuł z Odkrywcy 2009/05.

proscan
Aby nie ryć gwoździ wystarczy podnieść sondę o 15-20cm. To co duże i głęboko nadal będzie słyszalne.
Nie bałbym się także trybu TR DISC - spadek zasięgu w porównaniu do trybu GEB NORM jest znaczny, ale tylko dla małych przedmiotów - dla dużych (np. hełm) wcale nie jest duży. Niosąc sondę nad ziemią w TR DISC da się pracować.
Polecam artykuł z Odkrywcy 2009/05.
proscan