Xterra 505 czy Matrix M6 po Sharp Shooter II?
-
Zapytanie_email
Xterra 505 czy Matrix M6 po Sharp Shooter II?
Czy znalazł by Pan trochę czasu i pomógł mi w wyborze wykrywacza. Do dziś posiadam BH SS 2 interesują mnie głównie monety medaliki czyli kolorowa drobnica. Chodzę głównie po polach i łąkach.Militarka mnie nie interesuje. Mam na uwadze dwa nowe modele: Minelab 505 lub White Matrix M6.Moje wymagania -łatwy w obsłudze i bardziej skuteczny od BH SS 2-moje doświadczenie z wykrywaczami to tylko 5 lat z BH SS 2 a więc niewiele, ale zawsze warto nauczyć się czegoś nowego.Raczej nie przewiduje zakupu dodatkowych cewek.Z tego co przeczytałem na stronach Vikinga to matrix jest chyba najłatwiejszy do opanowania ale może się mylę.Między tymi dwoma wykrywaczami jest też spora różnica w cenie co też jest ważne.Czy nowy wykrywacz będzie miał gałki czy nie nie ma dla mnie znaczenia.Nowy wykrywacz nie powinien sprawiać trudności z dostrojeniem do gruntu.No nie wiem co mogę jeszcze napisać jeżeli chodzi o moje wymagania.Jeżeli znajdzie Pan trochę czasu to proszę o odpowiedż.
Re: Xterra 505 czy Matrix M6 po Sharp Shooter II?
Nie wiem jak zasięgowo można porównać oba wykrywacze. Sądzę że są do siebie zbliżone. Czy będą dużo lepsze od SS II także nie wiem - na jakieś fajerwerki raczej bym nie liczył.
Różnica 800zł na korzyść 505 jest bardzo duża i nie sądzę by istniała jakaś cecha M6 warta aż złotówek dodatkowo do wydania...
Na pewno M6 będzie łatwiejszy w opanowaniu, aczkolwiek są osoby, które za cholerę nie potrafią pojąć jak wykonuje się automatyczne strojenie poprzez pompowanie, więc tutaj także mam trudność by wskazać 100% zwycięzcę.
proscan
Różnica 800zł na korzyść 505 jest bardzo duża i nie sądzę by istniała jakaś cecha M6 warta aż złotówek dodatkowo do wydania...
Na pewno M6 będzie łatwiejszy w opanowaniu, aczkolwiek są osoby, które za cholerę nie potrafią pojąć jak wykonuje się automatyczne strojenie poprzez pompowanie, więc tutaj także mam trudność by wskazać 100% zwycięzcę.
proscan
Re: Xterra 505 czy Matrix M6 po Sharp Shooter II?
Witam
No to chyba pozostaje mi zastanowić się nad x terra 705.Ten wykrywacz będzie już raczej na pewno skuteczniejszy od mojego BH SS2 Będzie trochę pracy z oswojeniem sprzętu ale chyba dam radę. A może jest ktoś kto zmienił BH SS 2 na jakąś X terrę i podzieli się wrażeniami z tej zamiany.
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam
No to chyba pozostaje mi zastanowić się nad x terra 705.Ten wykrywacz będzie już raczej na pewno skuteczniejszy od mojego BH SS2 Będzie trochę pracy z oswojeniem sprzętu ale chyba dam radę. A może jest ktoś kto zmienił BH SS 2 na jakąś X terrę i podzieli się wrażeniami z tej zamiany.
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam