Coś wyraźnie głębszego niz 5900?

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
Marek S

Coś wyraźnie głębszego niz 5900?

Post autor: Marek S »

ot takie pytanko...
maniutek1

Re: Coś wyraźnie głębszego niz 5900?

Post autor: maniutek1 »

Witam. Jeśli chodzi o tryb statyczny to chyba ciężko będzie. Mówi się wręcz, iż to wzorzec. Tryb dynamiczny jest podobno do pobicia. Tyle, że raczej przez nowe wykrywacze z wysokiej półki... Mówię czysto teoretycznie, jako ciągle "nie posiadający" fanatyk serii 5900/6000 :D
Myślę, że nasz "Gospodarz" a także posiadacze tych cacek, mający praktyczne porównanie z innymi wykrywaczami, potwierdzą moją teorię..
Pozdrawiam
Maniutek
Marek S

Martwi mnie to że jeszcze nic głębokiego (pow. 50cm) nie wyciągnąłem, a latam z tym prawie codziennie od miesiąca, głównie na statyku. (w tym ze 2 tyg. z maximą). Albo na tych głebokościach nie ma metalu (w co wątpię) albo sygnał od takich obiektów jest na tyle słaby że go nie odróżniam od wahań spowodowanych glebą. W powietrzu owszem- samochód jakieś 1,5m łopata ok. metra.
zielono_mi

Post autor: zielono_mi »

Witam. Również od niedawna śmigam z 5900 i powiem szczerze, że im dłużej z nim śmigam, tym bardziej jestem z niego zadowolony. Tyle że ja chodzę przeważnie na dynamiku, ale dla przykładu napiszę tak - co pewien czas chodzę w te same miejsca, by sprawdzić czy robię postępy w ustawianiu detektora. No i okazuje się że wyskakują z ziemi rzeczy które wcześniej wyskoczyć nie chciały.
Żółtodziób jestem, ale wydaje mi się, że jest to sprzęt z którym trzeba 'trochę' pochodzić (kupiłem 5900 od gościa, który miał go raptem 3 lub 4 dni - chyba sprzęt wydał mu się nie z tej galaktyki :D )
No i jeszcze jedna sprawa - bardzo dużo pomaga mi instrukcja oraz odpowiedzi Bossa tego forum na moje pytania (pytania, które zapewne czasami wydają się być dość 'dziwne' :D )
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Mogę podpisać się pod słowami Maniutka.

:pa

proscan
Marek S

Hmm tak sobie myślę jak już poświęcam czas i energię żeby zdeptać jakiś teren to nie chciałbym potem mieć wątpliwości typu "a może przepuściłem coś głębszego". Maxima daje poczucie że teren jest dogłębnie sprawdzony ale jest strasznie męcząca.
Słyszałem że jest jakaś bardzo lekka i duża, głęboka cewka do dxf?
gawron

Post autor: gawron »

marku specjalnie dla ciebie :D http://www.jimmysierra.com/loopsZ.htm a co do słabego zasięgu na statyku to może źle stroisz wykrywacz
Marek S

nie wiem, miałeś wpaść i duuupa :) a kusiłem giwerami, teraz to se możesz :lol:
gawron

Post autor: gawron »

no nie mogę, przecierz wiesz że u mnie w domu pogotowie ciążowe żonka mi się w każdym momencie może rozpruć :D , więc wykrywacz leży i kurz zbiera. Nawet nowego two-boxa nie mam kiedy wypróbować
Marek S

zapomniałem :oops:
ODPOWIEDZ