czego to ludziska nie przysyłają...
Re: czego to ludziska nie przysyłają...
cholerka uzywalem takiego fiszerka i wiem ze ciezko go polamac - nawet po pijaku wiec doslownie miszczu 
Wszystko da się połamać:
proscan
proscan
-
PartyzantPL
Nie no butki pierwsza klasa, co to za model
??? A wracając do wykrywcza nawet alu z NASA nie pomogło 
PartyzantPL pisze:Nie no butki pierwsza klasa,
ten z prawej nogi ma przed soba przyszlosc
A propos zniszczonego White'sa...
Brak oryginalnego miernika nie jest żadnym problemem na rodzimej złotej rączki. Od czego ruskie mierniki!?
proscan
Brak oryginalnego miernika nie jest żadnym problemem na rodzimej złotej rączki. Od czego ruskie mierniki!?
proscan
Kolejna naprawa z cyklu "co? ja nie dam rady!?"
Na forum często piszę, że problemy ze stabilnością wynikają nierzadko z uszkodzonych kabli. Jako że pogłoski szybko się roznoszą, więc niestety są ludzie, którym się wydaje że to co napiszę o jakimś wykrywaczu (lub typie cewki) dotyczy wszystkiego. Zapanowała swoista moda na mędrkowanie i diagnostykę na podstawie tego co ktoś usłyszał, lub wyczytał.
A ponieważ wymiana kabla wydaje się niektórym banalna, to kończy się niestety tak:
Tą sondę dostałem niedawno. Jeszcze nie wyszedłem z szoku i nie wiem co zrobić. Jestem bliski odesłania tego śmietnika klientowi, bo ja zajmuję się naprawą wykrywaczy, a nie ratowaniem trupów, które ktoś uśmiercił własną ignorancją.
Przestrzegam przed samodzielnymi, domorosłymi naprawami. Nie masz pojęcia o wykrywaczach, to się sam nie bierz! Dotyczy to zarówno właścicieli jak i domorosłych naprawiaczy, co to myślą, że "dadzą radę".
proscan
Na forum często piszę, że problemy ze stabilnością wynikają nierzadko z uszkodzonych kabli. Jako że pogłoski szybko się roznoszą, więc niestety są ludzie, którym się wydaje że to co napiszę o jakimś wykrywaczu (lub typie cewki) dotyczy wszystkiego. Zapanowała swoista moda na mędrkowanie i diagnostykę na podstawie tego co ktoś usłyszał, lub wyczytał.
A ponieważ wymiana kabla wydaje się niektórym banalna, to kończy się niestety tak:
Tą sondę dostałem niedawno. Jeszcze nie wyszedłem z szoku i nie wiem co zrobić. Jestem bliski odesłania tego śmietnika klientowi, bo ja zajmuję się naprawą wykrywaczy, a nie ratowaniem trupów, które ktoś uśmiercił własną ignorancją.
Przestrzegam przed samodzielnymi, domorosłymi naprawami. Nie masz pojęcia o wykrywaczach, to się sam nie bierz! Dotyczy to zarówno właścicieli jak i domorosłych naprawiaczy, co to myślą, że "dadzą radę".
proscan
witam!
Skubaniec, zaoszczędził na koszulce termokurczliwej ... pewnie daje się ją gęściej
pozdrawiam
bogdans
ProScan pisze:A ponieważ wymiana kabla wydaje się niektórym banalna, to kończy się niestety tak
Skubaniec, zaoszczędził na koszulce termokurczliwej ... pewnie daje się ją gęściej
pozdrawiam
bogdans
Witam !
Kiedyś dostałem do naprawy wykrywacz którego właściciel wpadł do wody a potem otworzył obudowę i suszył elektronikę nad ogniskiem
Nie dało się naprawić ....
pozdrawiam .
Kiedyś dostałem do naprawy wykrywacz którego właściciel wpadł do wody a potem otworzył obudowę i suszył elektronikę nad ogniskiem
Nie dało się naprawić ....
pozdrawiam .
Ale się ubawiłem :
Nie do wiary.Proscanie będziesz to naprawiał?
Koledzy, dajcie już spokój Proscanowi i jemu klientowi.
To mi wygląda na odcięcie kabla lub fatalne uszkodzenie. Może właściciel, na szybko chciał wyjść z tej trudnej sytuacji i tak zamierzał sobie pomóc.
To mi wygląda na odcięcie kabla lub fatalne uszkodzenie. Może właściciel, na szybko chciał wyjść z tej trudnej sytuacji i tak zamierzał sobie pomóc.
Kilka fotek tego w czym przychodzą sprzęty do naprawy. Czasami można się zdziwić.
Zacznijmy od tego, jak nie należy pakować:
Wykrywacz bez zabezpieczenia - rurka i miernik przebiły się przez katon!
Przesyłka bez adresu (na szczęście jest ulica i miasto!):
Przesadny Minimalizm ("zmumifikowany" Garrett GTA. Także próbuje wydostać się na wolność!):
Wersja podobna jw, chociaż mniej drastyczna, bo tylko fragment poza kartonem. Paczka - jamnik:
Wersja pakowania sondy "dla rozbawienia serwisanta":
Przegięcie (chociaż pozytywne) w drugą stronę. Wykrywacz w pudle styropianowym:
Kolejne przegięcie, ale rozbrajająco skuteczna metoda bezpiecznego pakowania (proszę jednak nie rozwijać tego pomysłu z innymi balonikami służącymi do zabezpieczeń!):
proscan
Zacznijmy od tego, jak nie należy pakować:
Wykrywacz bez zabezpieczenia - rurka i miernik przebiły się przez katon!
Przesyłka bez adresu (na szczęście jest ulica i miasto!):
Przesadny Minimalizm ("zmumifikowany" Garrett GTA. Także próbuje wydostać się na wolność!):
Wersja podobna jw, chociaż mniej drastyczna, bo tylko fragment poza kartonem. Paczka - jamnik:
Wersja pakowania sondy "dla rozbawienia serwisanta":
Przegięcie (chociaż pozytywne) w drugą stronę. Wykrywacz w pudle styropianowym:
Kolejne przegięcie, ale rozbrajająco skuteczna metoda bezpiecznego pakowania (proszę jednak nie rozwijać tego pomysłu z innymi balonikami służącymi do zabezpieczeń!):
proscan
ProScan pisze:Wersja pakowania sondy "dla rozbawienia serwisanta":
"serwisant" pomyślał pewnie, że niespodziewanie dostał tort urodzinowy
Ale faktem jest żeby tak zapakować sondę to trzeba się naprawdę postarać.
Jak widać samodzielna regeneracja zasobnika z akumulatorkami niektórym wydaje się bardzo prosta. Akumulatorki, kawałki przewodów, cyna i lutownica od szwagra, który lutuje rury CO i gotowe!
proscan
proscan
ale o co chodzi ? dziala ? dziala wiec jest OK
hehe
(problem z załacznikami) - wydzielone do wyjaśnienia
Ciąg dalszy...
ciekawych pakunków:
i monety w (a właściwie na) wykrywaczu:
proscan
ciekawych pakunków:
i monety w (a właściwie na) wykrywaczu:
proscan
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pt gru 21, 2012 8:34 pm przez ProScan, łącznie zmieniany 2 razy.