Jeszcze jest jedna kwestia na którą mamy wpływ a moim zdaniem może się przekładać na żywot sondy. Osłony White'sa ciężko się zdejmują i po "robocie" mało kto zadaje sobie ten trud. Jak jest sucho to ok ale jak sonda złapała wodę pod osłonkę to powinno się ją zdjąć i wysuszyć bo każde tworzywo z czasem "pije" wodę. Przykładowo w mojej 10DD Proscan znalazł zacieki po wodzie. Sonda jak ją kupiłem z używanym detektorem była w takim stanie że nadawała się na śmietnik. To jest moja druga teoria.
A teoria nr 3 raz potwierdzona na innej sondzie jest taka że działanie podwyższonej temperatury w krótkim czasie też może być opłakane w skutkach. Przykładowo sonda leżąca w samochodzie w trakcie upału może też zostać uszkodzona.
To są jednak bardziej przypuszczczenia nie potwierdzone wielokrotnymi testami, nie mniej jednak wynikają z obserwacji poczynionych na bazie własnych doświadczeń ze Spectrą i myślę że warto mieć je na uwadze.
Widziałem np jedną styraną sondę 10D2 używaną bez osłony pięknie nastrojoną. Używana bez osłony pewnie nie miała okazji nabrać wilgoci...
Pasujące cewki do WHITE`S SPECTRA V3I
Re: Pasujące cewki do WHITE`S SPECTRA V3I
Zawsze dbałem i dbam o wszelki sprzęt który posiadam . Nigdy też nie narażałem cewek na wysokie czy bardzo niskie temperatury .
Po każdym wyjściu i wykrywacz i cewki są czyszczone również pod osłonami więc w moim przypadku teorie 2 i 3 są wykluczone.
Spectrę miałem przez 6 lat i sprawdziłem na niej chyba wszystkie dostępne cewki więc dalej będę obstawał przy winie TX Boost

Po każdym wyjściu i wykrywacz i cewki są czyszczone również pod osłonami więc w moim przypadku teorie 2 i 3 są wykluczone.
Spectrę miałem przez 6 lat i sprawdziłem na niej chyba wszystkie dostępne cewki więc dalej będę obstawał przy winie TX Boost
Re: Pasujące cewki do WHITE`S SPECTRA V3I
Za bardzo to mnie tym nie pocieszyłeś:)
Ale nic to. Widze że sporo mnie ominęło. White's sprzedaje u siebie w sklepie sondy Detech! Szok do czego to doszło. Dla mnie to oficjalny sygnał że firma nie poradziła sobie z nawinięciem kilku zwojów drutu i dopuszcza podwykonawców dysponujących lepszą technologią żeby ludzie nie mieli coraz wiekszego żalu za te niedopracowane sondy.
Ale nic to. Widze że sporo mnie ominęło. White's sprzedaje u siebie w sklepie sondy Detech! Szok do czego to doszło. Dla mnie to oficjalny sygnał że firma nie poradziła sobie z nawinięciem kilku zwojów drutu i dopuszcza podwykonawców dysponujących lepszą technologią żeby ludzie nie mieli coraz wiekszego żalu za te niedopracowane sondy.