witam!
Chcę się Pana poradzić w sprawie wyboru wykrywacza. Wcześniej posiadałem ACE 250, sprzęt spisywał się dobrze, ale sprzedałem go ze względu na małe zasięgi. Na ten sezon chcę sobie kupić coś lepszego. Zazwyczaj poszukuję monet i kolorowej drobnicy na mocno zaśmieconych terenach.
Poszukuję sprzętu głębokiego i z dobrą dyskryminacją.
Myślałem o Explorerze SE, czy przewyższa w zasięgach sovereigna? (bo jeśli nie to po co przepłacać?), a jak wypada w porównaniu z nimi xterra 70? A może kupić wykrywacz innego producenta? np Tesoro tejon czy Fisher coinstrike. Co Pan powie o tych wykrywaczach i który by mi Pan polecił?
pozdrawiam!
Co po Ace 250?
Re: Co po Ace 250?
Witam
Rozważ jeszcze te wykrywacze, które zaprocentują ci na ..."Zazwyczaj poszukuję monet i kolorowej drobnicy na mocno zaśmieconych terenach".
Oprócz dyskryminacji istotny będzie parametr maskowania.
A tu chwalone są XP, nie wiem ale coś mi świta, że gdzieś czytałem, że Teknetic T2 chyba też. Zaznaczam, że żadnego nie użytkowałem, przez chwilę miałem w ręku T2, bardzo lekki, o ładnym zasięgu i precyzyjnym pinpointerze. Skok z ACE na Minilaba, będzie stanowił duże wyzwanie i odczuwalną niedogodność - wskażę tylko jedną, ale krańcowo odmienną od sprzętu Garreta - cewka DD i trudność namierzenia przedmiotu, to zauważysz od razu. Można się przyzwyczaić, ale długo będziesz wspominał jak precyzyjny był ACE.
Rozważ jeszcze te wykrywacze, które zaprocentują ci na ..."Zazwyczaj poszukuję monet i kolorowej drobnicy na mocno zaśmieconych terenach".
Oprócz dyskryminacji istotny będzie parametr maskowania.
A tu chwalone są XP, nie wiem ale coś mi świta, że gdzieś czytałem, że Teknetic T2 chyba też. Zaznaczam, że żadnego nie użytkowałem, przez chwilę miałem w ręku T2, bardzo lekki, o ładnym zasięgu i precyzyjnym pinpointerze. Skok z ACE na Minilaba, będzie stanowił duże wyzwanie i odczuwalną niedogodność - wskażę tylko jedną, ale krańcowo odmienną od sprzętu Garreta - cewka DD i trudność namierzenia przedmiotu, to zauważysz od razu. Można się przyzwyczaić, ale długo będziesz wspominał jak precyzyjny był ACE.