Garrett GTP 1350
Garrett 1350 zaczyna szaleć
Witam, mam takie pytanie otóż mam garretta 1350 wszystko było z nim ok jakiś czas temu , otóż teraz go uruchomiłem ponownie i pojawia się taki problem: po włączeniu cały czas pojawia się dźwięk który wcześniej sygnalizował dotknięcie metalu lub że znalezisko było bardzo blisko sondy , dodam że w najbliższym otoczeniu nie ma nic co powodowało by zakłócenia, kable są w porządku, sonda nie ma uszkodzeń, baterie są nowe, ustawiałem wykrywacz na najniższe parametry i nic się nie zmienia, próbowałem go na różnych ustawieniach i dalej to samo, dźwięk ten jest również w ustawieniach w sekcji FREQUENCY (częstotliwość) da się to zmienić od pozycji 2 do 4 ale też nic nie daje, sygnał dźwiękowy znika kiedy zbliżę sondę do jakiegoś przedmiotu metalowego a właśnie wtedy powinien się pojawiać, czy ma ktoś jakiś pomysł co się mogło stać? czy to wina sondy czy problem z elektroniką?
ps.
sonda dd podstawowa
ps.
sonda dd podstawowa
Re: Garrett GTP 1350
Wątek naprawy 1350 już istniał, więc połączyłem
Wygląda na uszkodzenie sondy jednak. Mam nadzieję że przywrócił Pan uprzednio nastawy fabryczne.

proscan
Wygląda na uszkodzenie sondy jednak. Mam nadzieję że przywrócił Pan uprzednio nastawy fabryczne.
proscan
Tak, przywróciłem ustawienia fabryczne , miałem jeszcze taką sytuację że wykrywacz zaczął wariować ustawienia się zmieniały i także się resetował do ustawień fabrycznych i niektóre przyciski przestały działać , rozebrałem go przeczyściłem płytki wysuszyłem i problem znikł ale dalej pika jak by znalazł metal, na sądzie znalazłem bardzo malutką dziurkę może to jest problemem? Później wrzucę fotkę sondy , nie jest to lusterko ale jest porysowana.
Ps.
Przepraszam za utworzenie nowego wątku
Ps.
Przepraszam za utworzenie nowego wątku
W załączniku zdjęcia sondy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie wygląda źle.
W najgorszym wypadku trzeba będzie kupić inną sondę: http://allegro.pl/sonda-proformance-dd- ... 07682.html
Ale myślę, że ta jest do odratowania.

proscan
W najgorszym wypadku trzeba będzie kupić inną sondę: http://allegro.pl/sonda-proformance-dd- ... 07682.html
Ale myślę, że ta jest do odratowania.
proscan
W takim razie może Pan mniej więcej określić ile by mogła naprawa kosztować? w jakich granicach cenowych? bo zastanawiam się czy to opłacalne.. Jeszcze zapytam czym się różnią te dwie sondy które Pan oferuje oprócz rozmiarów? która jest lepsza?
Pytania o ceny usług tylko na email.
Ja nie oferuję dwóch sond do GTP 1350 - skąd Pan wytrzasnął tą informację?
Ja nie oferuję dwóch sond do GTP 1350 - skąd Pan wytrzasnął tą informację?
Jeśli jest taka możliwość to proszę o orientacyjną cenę naprawy na gajd.., jeśli chodzi o sondy to: http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=2175041
Email wysłałem.
W podanym linku jest tylko jedna sonda do GTP.

proscan
W podanym linku jest tylko jedna sonda do GTP.
proscan
Garrett GTP 1350
Witam serdecznie. Piszę do Pana w sprawie mojego garretta gtp 1350. Sprzęt kupiłem na aukcji, nie mialem z nim problemów, działał bez zarzutu. Garrett był już u Pana sprawdzany, naprawiany przed kupnem ( naklejka gwarancyjna). Opiszę problem. Po powrocie z poszukiwań sprzęt został w aucie (lato, wysoka temperatura). Po wyjęciu i załączeniu przestał reagować na metal. Włącza się normalnie, czasem załącza się pin point. Sprawdzałem na innej cewce, żadnej reakcji. Pokazuje cały czas niski poziom baterii (baterie zmieniane, nowe). Proszę o poradę, wycenę. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Proszę zacząć od zresetowania wykrywacza.

proscan
proscan
Resetowalem go kilku krotnie. Nic nie pomaga.
Proszę przysłać - zakładam że baterie są sprawne.
Wycena po zapoznaniu się.

proscan
Wycena po zapoznaniu się.
proscan
Dziękuję za szybką odpowiedź. Postaram się wysłać jak najszybciej.
Witam serdecznie. Dzisiaj wysłałem garreta do Pana. Przepraszam że dopiero teraz, wcześniej nie było mnie w kraju. Będę wdzięczny jeśli znajdzie Pan chwilę żeby zobaczyć czy naprawa będzie opłacalna. Pozdrawiam i życzę spokojnych i wesołych świąt