Sprzęt do bagażnika

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
k.nowak

Sprzęt do bagażnika

Post autor: k.nowak »

zastanawiam się nad sprzętem rezerwowym
ma to być wykrywka która będzie ze mną podróżować
ze mną w bagażniku (a jeżdze dużo) DFX-a szkoda
zastanawiam się między jednym z minelab-ów soveregin-ów
a fisherem Coinstrike może jakś CZ-tka
z nastawieniem na drobnice
co myślicie ?????????????????
pzdr
ProScan
Właściciel

Re: Sprzęt do bagażnika

Post autor: ProScan »

A samochód jaki? Kaszlak 126p czy Opel Omega kombi?

:pa

proscan
k.nowak

ProScan pisze:A samochód jaki? Kaszlak 126p czy Opel Omega kombi?

proscan
a co ma jedno do drugiego?
ProScan
Właściciel

OK. Wyjaśnię.

Jeśli cały bagażnik jest przeznaczony do wożenia wykrywacza, to faktycznie nie ma się nad czym zastanawiać.

Natomiast, jeśli bagażnik ma pełnić swoją podstawową funkcję, to rozumiem że ważnym parametrem stają się gabaryty urządzenia, czy łatwość demontażu itp.

Wiele współczesnych samochodów w ogóle do niczego się nie nadają, poza pojechaniem do pracy z kanapkami, bo ich bagażniki zmieszczą tylko apteczkę.

Jeśli ktoś ma malucha, to nawet ACE 250 mu się nie zmieści. Chyba tylko Xterra dała by się sensownie rozłożyć (bez śrubokręta) i zmieścić.

Jeśli więc powierzchnia nie jest problemem, to proszę kupić najlepszy wykrywacz jakiego "nie szkoda" (tak jak DFX-a).

Pytanie wówczas powinno brzmieć: jaki zapasowy wykrywacz (mam DFX-a)?

Po co wspominać o bagażniku?

proscan
k.nowak

ok rozumiem

samochód to honda civic (bagażnik prawie pusty niewiele w nim woże)
a do bagażnika dlatego że jak wcześniej wspomniałem sporo podróżuje
z racji kilometrów jakie robię zatrzymuje się żeby chwilke odpocząć rozprostować nogi i.....

a DFX mi szkoda dlatego że mam go od nowości i udało mi się go zrozumieć
chciałbym też wyrobić sobie opinie "popartą doświadczeniem" na temat wykrywaczy innych marek
myśle o sprzęcie używanym który póżniej z niewielką strata będzie mozna łatwo sprzedać

pzdro
ProScan
Właściciel

OK, to możemy się zastanawiać.

Coinstrike'a mało znam, ale w moim odczuciu wymaga dużo ćwiczeń by go opanować. Plusem jest sposób mocowania elektroniki, którą łatwo zdjąć i złożyć i zabezpieczyć w bagażniku. Podobnie Sovereign, który z kolei jest wyraźnie łatwiejszy w obsłudze, aczkolwiek diametralnie innej niż w DFX.

CZ-ty, owszem. Te ostatnie z serii 70 mają podobnie demontowaną elektronikę jak Coinstrike. To wykrywacz, który na pewno pod względem osiągów nie zawiedzie. Jest także łatwy w obsłudze, jeśli ktoś nie boi się strojenie ręcznego do gruntu.

No i wspomniana Xterra. Wykrywacz który wejdzie nawet do bagażnika w maluchu. Elektronikę można wozić nawet wewnątrz w schowku (ciepło i sucho). Uważałbym jednak na wstrząsy (elektronikę zdjąć i owinąć grubą szmatą).

Może ktoś inny będzie miał swoje uwagi, doświadczenia, spostrzeżenia.

proscan
emka

Post autor: emka »

Witam.Też mam DFXa,ale na codzień jeżdzi zemną też Whites z tym że jest to Xlpro.Wiadomo sprzęt bardzo dobry i chyba jak najbardziej uniwersalny,a pozatym według mnie bardzie odporrny na warunki atmosferyczne niż DFX(nie noszę sprzętu do domu poprostu leży w aucie).DFX nie lubi wilgoci,raz go zostawiłem na noc w samochodzie i rano były problemy z odpaleniem-dyskoteka,ale poleżał w domu i jest ok.Ja osobiście polecił bym Ci też whitesa np.5900,lub całą gamę 6000,napewno nie zmieni się ci ergonomia sprzętu,a także wytrzymałość mechaniczna tych sprzętów zniesie wiele,skoro ma jeżdzić z tobą .Powąchasz miejscóweczkę np. szusteczką,a wywąchasz dfxem :lol: Polecam i pozdrawiam EMKA
k.nowak

emka pisze:Ja osobiście polecił bym Ci też whitesa np.5900,lub całą gamę 6000,napewno nie zmieni się ci ergonomia sprzętu,a także wytrzymałość mechaniczna tych sprzętów zniesie wiele,skoro ma jeżdzić z tobą .
Emka dzięki za wypowiedź w temacie
dobrze znam oba te whitesy :1, jednak wolę sprzęt innej marki z whitesem jestem od lat.
co myślicie o XP Goldmaxx mk1 na angielskim ebay idzie wyjąć uzywkę za sensowne pieniądze?????
pzdr
ODPOWIEDZ