mam pytanie odnosnie tej cewki-jest to najwieksza cewka do kanarka
czy i zasieg bedzie miala wiekszy od standardowej? czy ta cewka bardziej na drobnice czy militaria?
z gory dzieki
cewka 9x12" PROformance do ace 250
Re: cewka 9x12" PROformance do ace 250
poszukalem i znalazlem troszke odpowiedzi na ten temat
mam ostatnio troszke klopot zamienilem ace 250 na fishera cz7 a pro
i szczerze mowiac niewidze az tak duzej roznicy w szukaniu drobnicy
ponoc fisher na militaria jest gleboki - ale mnie to nieinteresuje
ja za drobnica wole -i tak sie zastanawiam czy spowrotem kanarka nie zakupic -tylko teraz z ta wieksza sonda
nieczesto wybieram sie w teren poszukac-obowiazki-i troche szkoda trzymac fishera -a garecik 250 jest to sprzet-jak sam pisales-na lata
mam ostatnio troszke klopot zamienilem ace 250 na fishera cz7 a pro
i szczerze mowiac niewidze az tak duzej roznicy w szukaniu drobnicy
ponoc fisher na militaria jest gleboki - ale mnie to nieinteresuje
ja za drobnica wole -i tak sie zastanawiam czy spowrotem kanarka nie zakupic -tylko teraz z ta wieksza sonda
nieczesto wybieram sie w teren poszukac-obowiazki-i troche szkoda trzymac fishera -a garecik 250 jest to sprzet-jak sam pisales-na lata
-
wniebowziety
Re: cewka 9x12" PROformance do ace 250
Kupiłem niedawno CZ-5(prawie to samo co Twój CZ-7 tyle że z analogową obsługą) ale niestety leży już ponad miejsiąc w serwisie. Jak wróci to od razu przetestuę go i porównam z ACE.
Jeżeli chodzi o większą sondę do ACE250 to uważam że nie warto jej kupować. Pogorszy się selektywność a zasięgi w ziemi będą lepsze może o 1-2cm na monetę. To właśnie mały rozmiar sondy jest główną zaletą "żółtka" przy przeszukiwaniu miejsc dawnej bytności człowieka. Karczmy, trakty, gajówki - w takich miejscach ACE z małą sondą poradzi sobie równie dobrze, a z doświadczenia wiem że często nawet lepiej niż teoretycznie dużo mocniejsze wykrywacze.
Jaką sondę masz do swojego Fishera?
Jeżeli chodzi o większą sondę do ACE250 to uważam że nie warto jej kupować. Pogorszy się selektywność a zasięgi w ziemi będą lepsze może o 1-2cm na monetę. To właśnie mały rozmiar sondy jest główną zaletą "żółtka" przy przeszukiwaniu miejsc dawnej bytności człowieka. Karczmy, trakty, gajówki - w takich miejscach ACE z małą sondą poradzi sobie równie dobrze, a z doświadczenia wiem że często nawet lepiej niż teoretycznie dużo mocniejsze wykrywacze.
Jaką sondę masz do swojego Fishera?