Lektyka, Grall a może trumna?? co to faktycznie jest ...?
Lektyka, Grall a może trumna?? co to faktycznie jest ...?
Witam,
przeglądając na allegro aukcje z wykrywaczami nadziałem się na taki oto twór
http://www.allegro.pl/item342547451_gru ... rkons.html
wygląda co tak samo tajemniczo jak i dziwnie
co to jest ?? pytam z czystej ciekawości bo nawet jak bym miał 25000zł na wykrywacz to bym się mocno zastanowił
pozdr.warwick
P.S. zastanawiam się czy napisałem posta w odpowiednim dziale bo może powinien być w dziale "Pseudodetektory" - w razie co proszę o przeniesienie
przeglądając na allegro aukcje z wykrywaczami nadziałem się na taki oto twór
http://www.allegro.pl/item342547451_gru ... rkons.html
wygląda co tak samo tajemniczo jak i dziwnie
co to jest ?? pytam z czystej ciekawości bo nawet jak bym miał 25000zł na wykrywacz to bym się mocno zastanowił
pozdr.warwick
P.S. zastanawiam się czy napisałem posta w odpowiednim dziale bo może powinien być w dziale "Pseudodetektory" - w razie co proszę o przeniesienie
Ostatnio zmieniony pn maja 19, 2008 6:44 am przez warwick, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Lektyka, Grall a może trumna?? co to faktycznie jest ...?
Tak, widziałem. Twór ten sprzedaje użytkownik tego forum, więc liczę że się odezwie.
Nie mam brązowego pojęcia co to jest. Sądząc po nazwie jest to wyrób nadbałtycki.
Jeśli ma to wykrywać i rozróżniać metale kolorowe, to nie może to być radar - bo dla radaru rodzaj metalu jest obojętny.
Najciekawsze - czyli antena - jest ukryte pod tą niebieską płachtą. Widzimy tylko drewniany stelaż. To może być naprawdę wszystko.
Cenę przemilczę, bo i tak mnie zatkało.
proscan
Nie mam brązowego pojęcia co to jest. Sądząc po nazwie jest to wyrób nadbałtycki.
Jeśli ma to wykrywać i rozróżniać metale kolorowe, to nie może to być radar - bo dla radaru rodzaj metalu jest obojętny.
Najciekawsze - czyli antena - jest ukryte pod tą niebieską płachtą. Widzimy tylko drewniany stelaż. To może być naprawdę wszystko.
Cenę przemilczę, bo i tak mnie zatkało.
proscan
Witam ciekawskich, wiwdziałem że dając to na allegro wywołam mnustwo domysłów i spekulacji na temat tego sprzęu .Tak jak Proscan słusznie zauważył nie jest to georadar , to okreśenie miało na celu zwrucenie uwagi na ten sprzęt . Celem niejest chęc sprzedania tego aparatu lecz zupełnie co innego dla bardziej spostrzegawczych jest otym mowa w treści ogłszenia , dlatego taka cena zaporowa żeby się komuś nie pomyślało kliknąć na kup teraz. Co do samego aparatu to wygląda dość nietypowo ale swoje zrobi i przebije wszystkie aparaty które ładnie wyglądają a niesą w stanie znaleść słoika litrowego z biżuterją na głębokości metra. Co do metali kolorowych to przerabiałem już wszystkie dostępne aparaty nawet te które kosztują po kilkdzieśąt tyśęcy złotych i wszystkie są do bani jeśli chodzi o kolor , dobre są ale na żelazo . Chyba Proscanie przyznasz mi rację ? Budowa jest nietypowa dlatego takie gabaryty aby cewki był stabilne , ta niebieska płachta jak to nazwałeś nie ma celu niczego ukrywać lecz tylko chronić aparat . Co do wykonawcy to nie będe się wypowiadał kto i z kąd powiem tylko tyle że ma gość pjęce w temaće aparatów . Nie ważne czym szukamy lecz co wyćągamy.
ta niebieska płachta jak to nazwałeś nie ma celu niczego ukrywać lecz tylko chronić aparat
A co tam jest pod nią?
Czy to przyrząd cewkowy?
Odświeżam linka do bieżącej aukcji: http://www.allegro.pl/item360251972_gru ... rkons.html
proscan
Pod blandeką jest obudowa a wewnątrz cewki ustawione względem siebie na krztałt litery X tyle wiem.
Na kolor jest nie do pokonania.
Na kolor jest nie do pokonania.
http://www.metaldetector.lv/
P.S. ProScan ja bym dorobil drewniane kolka z przodu i sam go pchal, po co sie dzielic kolorami
P.S. ProScan ja bym dorobil drewniane kolka z przodu i sam go pchal, po co sie dzielic kolorami
Interesujące.
Myślę, że jeszcze większe zasięgi udałoby się uzyskać, usuwając wykryte przedmioty.
Dla mnie personalnie bardzo ciekawe byłoby pokazanie, jak się zachowuje wskaźnk i co on tak na prawdę obrazuje.
proscan
Myślę, że jeszcze większe zasięgi udałoby się uzyskać, usuwając wykryte przedmioty.
Dla mnie personalnie bardzo ciekawe byłoby pokazanie, jak się zachowuje wskaźnk i co on tak na prawdę obrazuje.
proscan
Dokładnie tak dla każdego przedmiotu z osobna zasięg byłby o wiele większy miałem otym wspomnieć . Aparat jest bardzo czuły i każdy dodatkowy obiekt połorzony na ziemi był widziany przez aparat przezco zmniejszał się zasięg z każdym zerowaniem. Byłem tylko z bratem a przedał by się trzeci przy nagrywaniu tego filmu i w dodatku jest to muj pierwszy filmik , także jakość jest nie najlepsza zrobiłem jak potrafiłem. Odnośnie wskażnika to pokazuje on natęrzenie sygnału które wzrasta z siłą sygnału . Gdyby była jeszcze jedna osoba przy nagrywani to bym to uchwycił
Mi osobiście filmik daje do myślenia, aczkolwiek zasięgi za bardzo mnie nie interesują, chociaż są imponujące.
Dla mnie bardziej ciekawe jest jak to działa. Dźwięk przypomina te z PI, ale to o niczym nie świadczy.
Jeśli to PI, to w gruncie raczej zasięg nie spadnie. Na panelu widać napisy świadczące, ze to jednak jest VLF
Na wskaźniku widać poruszające się diody. Jedna to siła sygnału, a druga? Ta poprzeczna. A to co chodzi po okręgu
Prosimy o dalsze filmiki, obrazujące jakie są możliwości rozpoznania co ma się po trumną (oops - sondą
)
proscan
Linkuję zdjecie panelu:

Dla mnie bardziej ciekawe jest jak to działa. Dźwięk przypomina te z PI, ale to o niczym nie świadczy.
Jeśli to PI, to w gruncie raczej zasięg nie spadnie. Na panelu widać napisy świadczące, ze to jednak jest VLF
Na wskaźniku widać poruszające się diody. Jedna to siła sygnału, a druga? Ta poprzeczna. A to co chodzi po okręgu
Prosimy o dalsze filmiki, obrazujące jakie są możliwości rozpoznania co ma się po trumną (oops - sondą
proscan
Linkuję zdjecie panelu:

Tak jest to VLF . Jeśli chodzi o djody to obracają się po okręgu i po przekątnej , ale nigdy nanie nie patrzę liczy się tylko sygnał dzeiękowy.
Aby pokazać co jest wewnątrz skrzynki musiałbym to rozbierać . Widziałem że są tam dwie cewki o średnicy 50 cm jedna.
Aby pokazać co jest wewnątrz skrzynki musiałbym to rozbierać . Widziałem że są tam dwie cewki o średnicy 50 cm jedna.
Przy okazji witam się na forum