Poza tym wykrywka działa normalnie.
Dziwne sygnały ACE 250
Dziwne sygnały ACE 250
W moim ACE 250 ostatnio mam jakies dziwne sygnały(wczesniej tego może nie zauważyłem) np. gdy stukne o coś cewką wykrywacz daje sygnał . Byłem naj jeziorem i szukałem też w wodzie, myslałem że do cewki dostała się woda(jakies zwarcie) ale po sprawdzeniu z inna cewką mam tak samo tzn. stuknę choćby ręką to daje sygnał :evil. Dodam że sprawdziłem w ACE 150 i jest podobnie
_ moje pytanie czy to normalne w Garetach czy jakieś inne sugestie z Waszej strony, dodam że sprawdziłem na akumlatorkach i nowych "wiodących" bateriach.
Re: Dziwne sygnały ACE 250
Witam,
Najwyraźniej jest to kwestia przenoszenia drgań. Można sprawdzić, czy to samo się stanie po odłączeniu cewki od wysięgnika; jeśli wówczas po stuknięciu w cewkę sygnał się NIE pojawi, to znaczy, że jest nad czym się zastanawiać - problem gdzieś w puszcze z elektroniką.
Sondy ACE i wiele innych są do pewnego rozsądnego stopnia w wrażliwe na drgania - dużo zależy od ustawionej czułości.

proscan
Najwyraźniej jest to kwestia przenoszenia drgań. Można sprawdzić, czy to samo się stanie po odłączeniu cewki od wysięgnika; jeśli wówczas po stuknięciu w cewkę sygnał się NIE pojawi, to znaczy, że jest nad czym się zastanawiać - problem gdzieś w puszcze z elektroniką.
Sondy ACE i wiele innych są do pewnego rozsądnego stopnia w wrażliwe na drgania - dużo zależy od ustawionej czułości.
proscan
Re: Dziwne sygnały ACE 250
Dziękuje za sugestie, zrobiłem wczesniej taki test i niestety wynik ten sam- daje sygnał przy stukaniu w cewkę. Myślę jednak że dlatego wczesniej tego nie zauważyłem gdyż może właśnie jest to jak Pan powiedział wrażliwe do rozsądnego stopnia. Pomęcze sie jeszcze w różnych konfiguracjach cewka - elektronika i dam znać.
Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie.
Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie.