cewki do cz 3 d
cewki do cz 3 d
witam wszystkich mam takie pytanko i zarazem prosze o pomoc. w standardzie w Fisheze CZ 3 D jst sonda 8cali, jakie jeszcze sa i ktore pasoja do tego wykrywacz. pozdro
Re: cewki do cz 3 d
http://www.fisherlab.com/hobby/accessor ... EARCHCOILS
CZ-3D COILS
5” 3ft. #2036364
5” 7ft. #203521
8” Spider 3ft. #2036365
8” Spider 7ft. #203516
10 ½” Spider 3ft. #2036366
10 ½” Spider 7ft. #203522
Te wartości przed literkami ft to długość kabla w stopach (30cm).
proscan
CZ-3D COILS
5” 3ft. #2036364
5” 7ft. #203521
8” Spider 3ft. #2036365
8” Spider 7ft. #203516
Te wartości przed literkami ft to długość kabla w stopach (30cm).
proscan
witam i dzięki za szybką odpoiedz. mam pytanko jeszcze jedno a te cewki są od???? i czy bendą się nadawały ??? http://cgi.ebay.fr/2-Fisher-Metal-Detec ... 286.c0.m14
Nie, wyglądają na pasujące do serii 12XX. Z drugiej strony, sprzedający napisał, że mają wtyki męskie, więc to pewnie do jakiegoś starocia. Do CZ-ty prawie na pewno nie.
proscan
proscan
witam proscan ,mam pytanie czy się różnią te cewki???? chciałbym poprawic zasięg mojej CZ 3 D , chodzi mi o militaria (guziki, niesmiertelniki, odznaki ,) czy zakupienie którejś z nich poprawi zasięg i o ile, . jak tak to gdzie moge kupic dana cewke . prosze o odpowiedz.
witam proscan ,mam pytanie czy się różnią te cewki???? chciałbym poprawic zasięg mojej CZ 3 D , chodzi mi o militaria (guziki, niesmiertelniki, odznaki ,) czy zakupienie którejś z nich poprawi zasięg i o ile, . jak tak to gdzie moge kupic dana cewke . prosze o odpowiedz.
Oj Maxim - nie ułatwiasz mi. Mam szukać po numerach fabrycznych, do czego są te sondy? Daj linka skąd ściągnąłeś to info.
Abstrahując od numerów seryjnych widzę, że różnią się tylko długością kabli. Jedna ma ok. 90cm, a druga ponad 2 metry kabla.
proscan
Abstrahując od numerów seryjnych widzę, że różnią się tylko długością kabli. Jedna ma ok. 90cm, a druga ponad 2 metry kabla.
proscan
spoko spoko. skopiowałem tylko to co mi kiedys napisałes(link powyżej) to wiem o co chodzi, a jak poprawi mi zasięg o ile proceny, i gdzie moge zakupic , mówimy tu o cewce 10 ½” , i za ile .
No tak - racja. Nie spojrzałem na początek wątku.
Gdzie kupić i za ile - nie wiem (to nie moja działka). Można wygooglać. W Polsce to na pewno w Vikingu będą.
Zasięgi CZ-ta z sondą 10" można znaleźć tutaj: http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... php?t=1189
proscan
Gdzie kupić i za ile - nie wiem (to nie moja działka). Można wygooglać. W Polsce to na pewno w Vikingu będą.
Zasięgi CZ-ta z sondą 10" można znaleźć tutaj: http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... php?t=1189
proscan
Witam,
mam wszystkie 3 cewki (5,8 i 10,5) i z własnego doświadczenia mogę napisać, że różnica w zasięgach między 8 a 10,5 to ok 10cm na korzyść oczywiście dziesiątki z tym ze chodząc na większej sondzie nie używam w ogóle pin pointa bo jest bardzo nie dokładny.
Sonda 5" jest ewidentnie sprzętem do zastosowań specjalnych i nie nadaje się (ze względu na dość niski zasięg) do używania na co dzień .
pozdr.warwick
mam wszystkie 3 cewki (5,8 i 10,5) i z własnego doświadczenia mogę napisać, że różnica w zasięgach między 8 a 10,5 to ok 10cm na korzyść oczywiście dziesiątki z tym ze chodząc na większej sondzie nie używam w ogóle pin pointa bo jest bardzo nie dokładny.
Sonda 5" jest ewidentnie sprzętem do zastosowań specjalnych i nie nadaje się (ze względu na dość niski zasięg) do używania na co dzień .
pozdr.warwick
Witam,
Jeśli to pytanie, to odpowiadam: nie mam pojęcia. Wszystko zależy, jaką ma wtyczkę. Jeśli męską (male) to do CZ-ta. Jeśli żeńską (female) to do 12XX.
No chyba, że Coinstrike/ID Excell.
proscan
Jeśli to pytanie, to odpowiadam: nie mam pojęcia. Wszystko zależy, jaką ma wtyczkę. Jeśli męską (male) to do CZ-ta. Jeśli żeńską (female) to do 12XX.
No chyba, że Coinstrike/ID Excell.
proscan