Problem Explorer II - dziwne dźwięki

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
ODPOWIEDZ
Zapytanie_email

Problem Explorer II - dziwne dźwięki

Post autor: Zapytanie_email »

Witam. Jestem posiadaczem kilkuletniego wykrywacza Minelab Explorer II. Od pewnego czasu tj. ok. 3-4 poszukiwań na plaży nastąpiły n/w problemy:- z głośnika wydobywają się dźwięki o przeważnie wysokich tonach, jeden za drugim jakby wykrywacz był zakłucany, - w tym czasie kursor skacze po wyświetlaczu układając się zgodnie z emitowanymi dźwiękami, - czasami, tj. raz na dwa, trzy "użytkowania" wykrywacza są problemy z dźwiękiem ponieważ samoczynnie się zcisza
i popada w charczenie. Dzisiaj próbowałem sprawdzić wykrywacz używając nowych baterii, cały czas, gdy szedłem polem emitował ciągle w/w dźwięki. Poszukiwanie stało się nie możliwe. Próbowałem również usunąć usterkę sprawdzając kabel, myłem osłonę cewki, przywracałem ustawienia fabryczne bez rezultatu. Czy jest Pan mi w stanie coś poradzić? Czy mogę przesłać wykrywacz do Pańskiego serwisu? Proszę o sygnał.
Ostatnio zmieniony sob lut 26, 2011 11:09 am przez Zapytanie_email, łącznie zmieniany 1 raz.
ProScan
Właściciel

Re: Problem Explorer II - dziwne dźwięki

Post autor: ProScan »

Witam,

Czy to była plaża morska? Czy wykrywacz uległ zamoczeniu? Czy na innej sondzie zachowuje się tak samo?

Wykrywacz można przesłać, po zapoznaniu się i uwzględnieniu próśb: http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=236

:pa

proscan
ODPOWIEDZ