Bigfoot dla DFX-a

Pisz jeśli masz kłopot w opanowaniu wykrywacza, nie rozumiesz jego zachowania, poszukujesz instrukcji obsługi
ODPOWIEDZ
Kumulus

Bigfoot dla DFX-a

Post autor: Kumulus »

W związku z moim nowym nabytkiem mam kilka pytań na które nie znam odpowiedzi i liczę że może tutaj znajdę na nie odpowiedź :roll:

1.Czy ktoś wie jak tę cewkę stroi się do gruntu ??? Tak jak każdą inną w DFX czy też wymaga specjalnego - innego traktowania ???
Moja za nic w świecie nie chce się dostroić do gruntu !
2. Czy ta cewka "widzi" całą swoją powierzchnią czy też tylko którąś połową ??? Podobno jedna połowa jest w przeciwfazie do drugiej .
Niestety nie wiele z tego rozumiem :oops:
2. Czy komunikat "Overload" przy PG2 , AC 64 , DC 40 i wyżej nie świadczy o jakimś jej uszkodzeniu ???

:pa

Kumulus
ProScan
Właściciel

Re: Bigfoot dla DFX-a

Post autor: ProScan »

1,3 Wygląda na uszkodzenie...

1 Podobno strojenie wykonuje się pod kątem: http://www.jimmysierra.com/bftek.htm

2 w XLT była specjalna opcja Absolute Value - w DFX nie ma... W dokumencie powyżej piszą, że wykrywa tylko przednią częścią, a całością tylko w trybie dynamicznym.

Tak czy owak, dla mnie ta sonda to jakieś nieporozumienie.

proscan
Kumulus

Post autor: Kumulus »

Bardzo ,bardzo dziekuję za szybką i konkretną odpowiedź =D> Chyba muszę prawidłowo dostroić cewkę do gruntu i wtedy pobawić się ustawieniami , może jednak nie jest uszkodzona !?
Kupiłem tę cewkę bo trafiła się bardzo okazyjna cena a na Ebay-u ostatnio ceny za te cewki oscylowały wokół 400$ :shock: , no i bardzo lubię eksperymenty ;) Jeśli okaże się "niewypałem" to szybko zmieni właściciela na jakiegoś amerykanina ;)
Piotrze ,. czy podejmiesz się naprawy gdyby okazało się że jest rzeczywiście uszkodzona ???

Kumulus
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Piotrze ,. czy podejmiesz się naprawy gdyby okazało się że jest rzeczywiście uszkodzona ???
Myślę, że będzie zdecydowanie prościej niż koncentryk 12, który leży i czeka...

proscan
ODPOWIEDZ