zakup sovereign gt

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
mendi

zakup sovereign gt

Post autor: mendi »

witam!
mam na oku taki oto wykrywacz
http://www.allegro.pl/item926604431_min ... cewki.html

pisalem juz ze sprzedajacym, ktory twierdzi,ze na sluchwkach 100% ok problem pojawia sie tylko po ich odpieciu- bo czasme nie lapie i nie dziala glosnik, chcialbym miec czasem jedak komfort przejscia sie bez sluchawek, 1.jaka wg pana moze byc przyczyna tej usterki??
2.latwo to usunac i jaki bylby teoretyczny przyblizony koszt takiej uslugi u pana??
3. czy uwaza pan ze xlt serii e w zblizonej do tego minelaba cenie to moglby byc lepszy, a przynajmniej nie ustepujacy sovereignowi wybor?? ( moje wypady to na 50%monetkowe pola i na 50% tereny po I wojnie- tak wiec kolorowe wojskowe poperdolki, choc i "grubszym zelastwem" nie gardze)
z gory dzieki za odpowiedz. pozdr.
ProScan
Właściciel

Re: zakup sovereign gt

Post autor: ProScan »

Tak - widziałem ten wykrywacz na aukcji.

Jeśli sprzedający zgodzi się, to chętnie wypożyczę go do testów dla Odkrywcy, naprawię za darmo ten "audio problem" i dam 3 miesiące gwarancji na całość. Bo tak w ogóle, to Minelabami się już nie zajmuję, ale w zamian za powyższą przysługę mogę ten wykrywacz "objąć patronatem".

Porównanie XLT - Sovereign było już dyskutowane:

http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=387

http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=202

tam więc proszę drążyć ten temat.

:pa

proscan
mendi

czy tak na poczatku pana wypowiedzi oznacza ze ten problem z glosnikiem to zaden problem?? bo propozycja brzmi zachecjaco...
ProScan
Właściciel

Dla mnie żaden. Ale nie będę naprawiał tego detektora - jedynie na warunkach jakie podałem.

proscan
ProScan
Właściciel

Jeśli ktoś ma Sovereigna GT z dwoma sondami i jest chętny na taki "patronat", to proszę o kontakt.

proscan
mendi

jesli uda mi sie kupic ten wykrywacz w dobrej cenie to na pewno pojde na taki uklad :) nie ukrywam ze glowe zaprzata mi jeszcze xlt, do soboty nie mam zbyt duzo czasu by rozstrzygnac miedzy tymi dwoma, ale w weekend dam juz na pewno konkretna odpowiedz .
pozdr.
ProScan
Właściciel

No i jak zwykle, pech chciał, że wykrywacz uległ uszkodzeniu.

http://www.allegromat.pl/aukcja49684

;)

proscan
mendi

no coz kolejny kret na allegro, ale to coraz czesciej sie zdarza, wczoraj moj problem sie jednak rozwiazal- trafilem uzywanego MXT w okazyjnej cenie, wiec kupilem bez dluzszego zastanawiania.
pozdr.
ProScan
Właściciel

Rozmawiałem ze sprzedającym. Wykrywacz został "rozparcelowany" i sprzedany, ale bez cewek.

Cewki trafią do mnie.

proscan
mendi

Proscan mam jeszcze jedno pytanie- sa jakies roznice (zasiegi etc) miedzy MXT e-trackiem a 300?? byly jeszcze moze jakis inne modele MXT czy tu chodzi tylko o inna cewke, zdaje sie ze w listopadowym odkrywcy byly ich testy, nie mam jednak tego numeru...
ProScan
Właściciel

Ten wątek dotyczy zakupu GT.

proscan
tara

Post autor: tara »

Proscan, jak chcesz bierz mojego tylko on trochę niefotogeniczny.
ProScan
Właściciel

Jeśli Twój GT ma prosty wysięgnik, to jestem zainteresowany. Bo "zwykły" GT leży już u mnie.

Cewki kupiłem od gościa z Allegro.

proscan
tara

Post autor: tara »

W takim razie nie pomogę gdyż u mnie wysieęgnik standardowy, ale jak interesuje Cię jeszcze wyswietlacz do kompletu to mam. Dla wielu nieistotny bajer, dla mnie rzecz bardzo przydatna.
ProScan
Właściciel

Wyświetlacz mam. Rzecz przydatna, ale bardzo to specyficznie działa - postaramy się to opisać w teście.

(np. każde żelazo, niezależnie od wielkości pokazuje na skrajnej ujemnej wartości).

proscan
ODPOWIEDZ