[...]
Jeszcze mam jedno pytanie odnośnie fishera f75 prośłbym o poradę, jestem jego posiadaczem od 3- miesięcy.Chciłem się zapytać jak ustawić w trybie all metal stat threshold bo u mnie w tą funkcje wogóle nie chce wejsć , natomiast w trybie all metl motion wchodzi w funkcję threhold i jest ustawialna od - 9 do +9
Tryb statyczny w F75
Re: Tryb statyczny w F75
Witam,
W "starej" wersji instrukcji napisane jest tak:
Natomiast w nowej wersji instrukcji stoi jak byk:
1. Istnieją różne wersje F75 (z regulacją Threshold w trybie statycznym i bez niej)
2. Fisher (tzn. First Texsas) nabałaganił i pisze bzdety w instrukcjach.
Nadmienię, że kiedyś opcja statyczna nazywała się STAT, a obecnie STATIC (przynajmniej wg instrukcji).
Czy są na sali użytkownicy F75 by nas oświecić? Co do trybu ruchowego, to chyba różnic nie ma.

proscan
W "starej" wersji instrukcji napisane jest tak:
co sugeruje, że jakoś da się to regulować (ale nie jest napisane jak).Sygnał wiodący ustawia się trzymając sondę w powietrzu tak, by był ledwie słyszalny. Należy liczyć się z występowaniem pewnego rodzaju niestabilności i falowania w sposób przypadkowy tego sygnału. Jeśli wykrywacz będzie ustawiony by był całkowicie cicho, wówczas czułość detekcji będzie gorsza.
Natomiast w nowej wersji instrukcji stoi jak byk:
tak więc mamy dwie możliwości:Sygnał threshold w trybie STATIC jest ustawiony wewnętrznie i operator nie ma możliwości jego regulacji.
1. Istnieją różne wersje F75 (z regulacją Threshold w trybie statycznym i bez niej)
2. Fisher (tzn. First Texsas) nabałaganił i pisze bzdety w instrukcjach.
Nadmienię, że kiedyś opcja statyczna nazywała się STAT, a obecnie STATIC (przynajmniej wg instrukcji).
Czy są na sali użytkownicy F75 by nas oświecić? Co do trybu ruchowego, to chyba różnic nie ma.
proscan