white's 5900 czy white's xl pro

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
melich

white's 5900 czy white's xl pro

Post autor: melich »

Witam wszystkich, po rocznym chodzeniu z fisherem f2 postanowiłem kupić następny wykrywacz, chciałbym żeby był uniwersalny i na lata.
Padło na te legendarne White'sy. Czytałem trochę na ich temat, szczególnie tu na forum i mam jeszcze jedną wątpliwość czy brać 5900 czy ostatniego z serii xl pro. Chodzi głównie o to automatyczne strojenie do gruntu które nie ma pierwszy a ma drugi z nich. Jakie są zyski a jakie straty, w jakich sytuacjach. Wiem że starzy wyjadacze cenią ręczne strojenie do gruntu. Może jeszcze są jeszcze jakieś istotne różnice oprócz zasilania.
Pozdrawiam :D
ProScan
Właściciel

Re: white's 5900 czy white's xl pro

Post autor: ProScan »

Różnic znaczących nie ma (regulacji głośności do nich nie zaliczam). No i gabaryty.

Automat do śledzenia gruntu działa tylko w trybie dynamicznym. Strojenie przełącznikiem jest dla tych, co nie potrafią inaczej. Proste i wygodne.

Reszta to kwestia ceny.

:pa

proscan
ODPOWIEDZ