Słuchawki Whites - układ przewodów

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
ODPOWIEDZ
zarazq

Słuchawki Whites - układ przewodów

Post autor: zarazq »

Witam,
czy mógłby ktoś wrzucić na forum fotkę jak powinny wyglądać przylutowane przewody wewnątrz słuchawki. Mam oderwaną całą wiązkę i nie wiem co do czego.

Z góry dziękuję.
ProScan
Właściciel

Re: Słuchawki Whites - układ przewodów

Post autor: ProScan »

Ja nie mam takiego zdjęcia. Ale sądzę że każdy kto liznął choć trochę elektroniki da sobie radę bez tego.

:pa

proscan
zarazq

Niby prosta sprawa ale za dużo jest tych kombinacji w wyborze co gdzie przylutować (5 kabelków, 3 miejsca). Nie chce się bawić w czarodzieja :)
ProScan
Właściciel

A kolega ma jakiś miernik?

Mając zdjęcie przed oczami jak to obecnie wygląda coś może uda się podpowiedzieć na dystans.

proscan
zarazq

Niestety nie posiadam miernika.

Fotka:
Obrazek

fotka dobrej słuchawki:
Obrazek

Może teraz się uda odgadnąć? :)

Pozdrawiam!
ProScan
Właściciel

Nie widać wiele. Do tych czerwonych przewodów połączonych ze sobą było jeszcze coś dolutowane?

W każdym razie - te przewody bezpośrednio od słuchawki należy dolutować tak samo, jak w drugiej muszli.

Jeśli biały to masa, to wszystkie białe należy przylutować tak samo jak w tej drugiej muszli, a ten czarny tak samo jak czerwony.

proscan

PS
(do d... takie naprawianie na odległość - lepiej dać jakiemuś elektronikowi- w 5 minut to zrobi :). Tym bardziej że obawiam się, że ktoś wcześniej miał problem z wtyczką - i dlatego zaczął grzebać).
ODPOWIEDZ