Instrukcja CS 1220

Pisz jeśli masz kłopot w opanowaniu wykrywacza, nie rozumiesz jego zachowania, poszukujesz instrukcji obsługi
ODPOWIEDZ
jaksa

Re: Instrukcja CS 1220

Post autor: jaksa »

Dzięki Panie Piotrze za informacje,wszystko dziala :D .Pytanie z innej beczki czy robił Pan tłumaczenie do c.scopa 1220 mamy w placówce PAN taki wykrywacz zakupiony chyba w vikingu i jest instrukcja sygnowana proscan?Mam zamiar kupić wersję cs1220XD w Anglii na serwis w ,,Złotym Runie ,, nie liczę czy byłby Pan skłonny zainteresowac się takim wykrywaczem?
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Viking nigdy nie handlował CSCOPEM, a ja nie robiłem instrukcji do tego wykrywacza.

Zakup CSCOPE to ryzyko, ze względu na brak części i sztywną politykę producenta, traktującego nasz Kraj niemal jak republikę bananową, z którą nie ma sensu prowadzić normalnych interesów.

:pa

proscan
jaksa

Szkoda ,pracowałem na nim 2m-ce wydaje mi się że to jest dobry sprzęt, statyk w pewnych warunkach bije na głowę dynamiki jeżeli trzeba np.poruszać się po szkielecie w poszukiwaniu kabłączków i jeszcze nie uszkodzić całości to już mamy problem.Jak znajdę instrukcję to prześlę skan ale była identyczna z instrukcją muszkietera.Co Pan sądzi o Prizm 6T lub Matrix M6, ten wykrywacz ma zbierać z warstwy 30cm wszystko dosłownie, jest to poniżej warstwy ornej gdzie większość zakłóceń od złomu została wyeliminowana,pozostaje tylko grunt i ew.kamienie magnetyczne ?
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

statyk w pewnych warunkach bije na głowę dynamiki

To prawda, ale są też inne statyki - niekoniecznie CSCOPE.

jeżeli trzeba np.poruszać się po szkielecie w poszukiwaniu kabłączków

Do tego celu nie trzeba statyka z dyskryminacją.

Jak znajdę instrukcję to prześlę skan ale była identyczna z instrukcją muszkietera

Nie potrzebuję skanu instrukcji - mam oryginał. CS 1220 ma mało wspólnego z Muszkieterem, więc instrukcja nie mogła być nawet podobna, a co dopiero "identyczna".

Na pozostałe pytania nie odpowiadam, gdyż nie dotyczą tematu wątku. Poza tym było te wykrywacze już dyskutowane - najlepiej dopytywać w odpowiednim miejscu, by zachować jakiś ład i ułatwić potem odnajdowanie informacji.

:pa

proscan
jaksa

,,To prawda, ale są też inne statyki - niekoniecznie CSCOPE. ,,
Nie miałem na myśli tylko c.scopa
,,Do tego celu nie trzeba statyka z dyskryminacją. ,,
Rzecz do dyskusji,jezeli jest mało miejsca to jest problem,może oczywiście być wykrywacz z trybem statycznym lub pseudo ale jest to kwestia obsługi,student który jest 4 dni na wykopie nie da rady
,,Nie potrzebuję skanu instrukcji - mam oryginał. CS 1220 ma mało wspólnego z Muszkieterem, więc instrukcja nie mogła być nawet podobna, a co dopiero "identyczna".
Identyczna pod względem układu ,na pewno nie treści,podobna pod względem wydania.
ODPOWIEDZ