Fisher 1266-X
-
Łukasz Stępień
Fisher 1266-X
Witam mam problem z wykrywaczem, był zciągniętym ze stanów od pana Walskiego przez 1,5 roku działał poprawnie. Lecz chyba od częstej eksploatacji wszystkie śruby zluzowały się, po ich dokręceniu aparat cały czas się wzbudza. Kolega chodzi z takim samym aparatem Fisher 1266-X więc postanowiliśmy rozkręcić je i porównać środki i zobaczyć w czym problem. Ku naszemu zdziwieniu instalacja poprowadzona w tych aparatach różni się od siebie . W moim jest o wiele więcej przewodów i kostek (ktoś tam chyba już kombinował ?). Prawdo podobnie problem leży w puszce sterowniczej , bo po odłączeniu cewki aparat nadal się wzbudza , a nawet gdy ma chwile ciszy wystarczy leciutko puknąć w puszkę s.(bez cewki i z cewką) i znowu szaleje. Może jest gdzieś zwarcie ? Jestem z Jawora a tu wszyscy wysyłali swoje zepsute aparaty i cewki do was. Chciałbym i ja wysłać do was swój, proszę o adres na który mogę przesłać i w jakim terminie. Z góry dziękuje i czekam na odpowiedz
Re: Fisher 1266-X
Wszystkie dane są tutaj:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=236
Skoro ma Pan kolegę z takim samym wykrywaczem, to należało się zrobić zamianki cewka-sterownik i wszystko byłoby jasne. O bateriach nie wspominam.

proscan
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=236
Poważam po raz tysięczny: ten sposób testowania wykrywacza jest BZDURNy. Wyciąganie wniosków z tego testu jest stratą czasu.bo po odłączeniu cewki aparat nadal się wzbudza
Skoro ma Pan kolegę z takim samym wykrywaczem, to należało się zrobić zamianki cewka-sterownik i wszystko byłoby jasne. O bateriach nie wspominam.
proscan
Wykrywacz (chyba od Pana, bo nie dostałem formularza
) jest juz zrobiony.
Faktycznie jakiś ignorant w nim grzebał i próbował naprawiać - cena za naprawę przez to wzrosła.
Proszą o kontakt celem ustalenia formy zapłaty.

proscan
Faktycznie jakiś ignorant w nim grzebał i próbował naprawiać - cena za naprawę przez to wzrosła.
Proszą o kontakt celem ustalenia formy zapłaty.
proscan
-
Łukasz Stępień
Dziękuje za naprawę. Proszę o nr. konta na który mogę wpłacić pieniądze lub o podanie innej formy płatności za usługę.
Witam,
Sprzęt odesłałem już kilka dni temu za pobraniem.

proscan
Sprzęt odesłałem już kilka dni temu za pobraniem.
proscan
-
Łukasz Stępień
Witam wróciłem wczoraj wieczorem z wakacji jutro odbiorę przesyłkę na poczcie.
-
Łukasz Stępień
Witam odebrałem aparat z poczty i otworzyliśmy z teściem paczkę w celu sprawdzenia. Niestety aparat nie działa poprawnie , praktycznie w ogóle nie działa. Głośnik jest o połowę ciszej - przy wietrze ledwo będzie słyszalny. Dyskryminacja nie odróżnia złomu od monety 1zł czy srebrnej. Monetę 1zł. widzi tylko między 1/2 w dyskryminacji na wysokości 2/3 cm. od ziemi,wyżej już nie. Przykładowo drut aluminiowy na ziemi nie widzi już na wysokości około 10 cm. Przycisk ( SENSITIVITY pusz max ) -czułość całkowicie nie działa. Aparat nadal się wzbudza jedyna różnica to że ciszej ale to jest chyba związane z głośnikiem który jest teraz słabszy . Wykrywacz sprawdziłem z innymi 1266-x jest obecnie miedzy nimi przepaść w działaniu.Nie dała nic wymiana cewki na nową. Ponownie wysyłam aparat do pana pozdrawiam.
A zasilanie na 100% dobre?
proscan
proscan
-
Łukasz Stępień
Oczywiście aparat sprawdzałem na nowych bateriach.
Dobrze, proszę odesłać.
Wpis o czułości traktuję z przymrużeniem oka, bo to Panu na pewno nigdy nie działało (miał Pan w ogóle wyrwane przewody - nie było ich w ogóle). Teraz zapewne działa, tylko nie tak jakby Pan mógł się tego spodziewać. Różnica jest minimalna pomiędzy wciśniętym, a wyciśniętym przełącznikiem. Bardziej wpływa na stabilność, niż na czułość.
Mam nadzieję, że nikt w między czasie nie kręcił potencjometrami wewnętrznymi na oślep, bo tylko tak mogę sobie wyjaśnić "brak dyskryminacji".
Najpoważniej traktuję zgłoszenie o zbyt cichym sygnale - to faktycznie mogłem przeoczyć, bo zwykle testuję na słuchawkach.

proscan
Wpis o czułości traktuję z przymrużeniem oka, bo to Panu na pewno nigdy nie działało (miał Pan w ogóle wyrwane przewody - nie było ich w ogóle). Teraz zapewne działa, tylko nie tak jakby Pan mógł się tego spodziewać. Różnica jest minimalna pomiędzy wciśniętym, a wyciśniętym przełącznikiem. Bardziej wpływa na stabilność, niż na czułość.
Mam nadzieję, że nikt w między czasie nie kręcił potencjometrami wewnętrznymi na oślep, bo tylko tak mogę sobie wyjaśnić "brak dyskryminacji".
Najpoważniej traktuję zgłoszenie o zbyt cichym sygnale - to faktycznie mogłem przeoczyć, bo zwykle testuję na słuchawkach.
proscan
-
Łukasz Stępień
Absolutnie nikt nie dotykał aparatu poza mną i teściem gdy go testowaliśmy nie było także mowy o grzebaniu w nim. Zresztą sam pan zobaczy jak przyjdzie, tak jak pan skręcił tak jest.
-
Łukasz Stępień
Co do czułości działała ale w lewo czy w prawo nie sprawdzałem że można go wyciągnąć do góry czy w dół to dopiero na dniach się dowiedziałem 
-
Łukasz Stępień
Witam Zona wysyłała do pana aparat chciałbym wiedzieć czy doszedł? Bo już trochę czasu minęło dziękuję
Tak - doszedł.
Jeszcze go nie rozpakowałem. Zamówiłem tylko tranzystor do toru audio, bo zamiennik, który Panu zakładałem okazał się niewłaściwy (wg Pana słów).
Sądzę że najwcześniej w piątek będzie zrobiony (ale raczej dopiero w poniedziałek).

proscan
Jeszcze go nie rozpakowałem. Zamówiłem tylko tranzystor do toru audio, bo zamiennik, który Panu zakładałem okazał się niewłaściwy (wg Pana słów).
Sądzę że najwcześniej w piątek będzie zrobiony (ale raczej dopiero w poniedziałek).
proscan
-
Łukasz Stępień
Ok dziękuję na czasie mi nie zależy lecz na dobrym działaniu