Z racji że to mój pierwszy temat, na wstępie chciałbym wszystkich serdecznie powitać.
Noszę się z zamiarem kupna MXT ale nie bardzo wiem który z nich wybrać? Dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc.
W szczególności interesują mnie wszystkie za i przeciw?
Wykrywacz będzie służył głównie do koloru.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
MXT TRACKER czy MXT PRO
Re: MXT TRACKER czy MXT PRO
Ale co kolega chciałby konkretnie wiedzieć?
Elektronicznie to niemal to samo. Sonda większa w PRO, podświetlenie, niektóre funkcje wyciągnięte na klawiaturę itd.
Ale to są rzeczy które można wyczytać w specyfikacjach.
Mając do wyboru MXT 300 i PRO wziąłbym PRO. A przy wersji Tracker, gdzie sonda jest mniejsza, to bym już się zastanawiał. Trzeba by bowiem rozważyć czy chcemy mieć dużą sondę, czy nie.
proscan
Elektronicznie to niemal to samo. Sonda większa w PRO, podświetlenie, niektóre funkcje wyciągnięte na klawiaturę itd.
Ale to są rzeczy które można wyczytać w specyfikacjach.
Mając do wyboru MXT 300 i PRO wziąłbym PRO. A przy wersji Tracker, gdzie sonda jest mniejsza, to bym już się zastanawiał. Trzeba by bowiem rozważyć czy chcemy mieć dużą sondę, czy nie.
proscan
-
belisarios
Szukał będę głównie monet.
Po prostu Trackera znam (miałem przyjemność biegać z nim 2 miesiące ale musiałem oddać ;() W konsekwencji pomyślałem że kupię Trackera ale zauważyłem że jest też wersja PRO o której wiem mało.
Czy one poza cewką i "przeniesieniem niektórych funkcji na klawiaturę" czymś się różnią, czy PRO ma coś dodatkowego poza podświetlanym ekranem?
Czy zrobić na przykład taki myk że kupię model PRO i dodatkowo sondę 950 eclipse czy będzie to po prostu wywalanie kasy w błoto gdyż miedzy dwoma modelami nie ma różnicy w działaniu, zasięgach itp. ?
Po prostu Trackera znam (miałem przyjemność biegać z nim 2 miesiące ale musiałem oddać ;() W konsekwencji pomyślałem że kupię Trackera ale zauważyłem że jest też wersja PRO o której wiem mało.
Czy one poza cewką i "przeniesieniem niektórych funkcji na klawiaturę" czymś się różnią, czy PRO ma coś dodatkowego poza podświetlanym ekranem?
Czy zrobić na przykład taki myk że kupię model PRO i dodatkowo sondę 950 eclipse czy będzie to po prostu wywalanie kasy w błoto gdyż miedzy dwoma modelami nie ma różnicy w działaniu, zasięgach itp. ?
Nie sprawdzałem, ale mogę zaryzykować stwierdzenie, że różnicy nie będzie w zasięgach żadnej. Z bardziej zauważalnych, niewspomnianych opcji to identyfikacja tonalna, której Tracker nie ma.
proscan
proscan
-
belisarios
Wybór padł na MXT Tracker
Dziękuję Panu za pomoc i pozdrawiam.
Dziękuję Panu za pomoc i pozdrawiam.
A może jakiś sklep "zagramaniczny" sprzeda Ci MXT PRO wyposażonego od razu w sondę 9.5", nie będziesz musiał kupować 12" (mam na myśli wymianę sondy przez sklep)?
M.
M.