witam mam pytanko odnosnie takiej cewki czy ta sama pasuje do wielu modeli i marek ? podaje linka
http://www.detech-metaldetectors.com/pr ... h-coil.pdf
konkretnie czy bedzie ona pasowala do minelaba e-traca i fishera f75
kupilem taka razem z e-tracem i porownywalem do standardowej nie widzialem roznic moze cos przegapilem ,
nie podlaczalem jej do fishera mimo ze piny pasuja .... ciekaw jestem o ile mozna podlaczyc ja do fishera jakie beda roznice w porownaniu ze standardowa
pzdr.
10 x 12" S.E.F. Search Coil detech
-
dziuba8024
Re: 10 x 12" S.E.F. Search Coil detech
Cewki od Etracka pasują tylko do Etracka i Explorera.
I tyle.

proscan
I tyle.

proscan
-
dziuba8024
chodzilo mi czy pasuje ta detech 10x12 do fishera f75 i jak mozna poznac jezeli nie ? piny pasuja (na 5)
"ta" to znaczy która?
Bo "ta" z linku to nie jest jedna sonda, tylko różne sondy. Nie trzeba znać angielskiego, by wyczytać dla których wykrywaczy może pasować.
Uprzedzając kolejne pytanie informuję, że jedna sonda nie pasuje do wszystkich wymienionych.
A jak poznać - nie wiem. Jeśli Bułgarzy oszczędzą na nalepkach i na wszystkich jest ta sama naklejka, to nie można poznać (bez pomiarów) czy sonda jest do ACE 250, Explorera, Tekneticsa czy F75, bo wszystkie te wykrywacze mają identyczne złącza.

proscan
Bo "ta" z linku to nie jest jedna sonda, tylko różne sondy. Nie trzeba znać angielskiego, by wyczytać dla których wykrywaczy może pasować.
For White's Spectra V3i/DFX/MXT/M6
Minelab E-Trac/Safari/Explorer/Quattro/ Sovereign
Fisher F75, F70 - Teknetics T2, Garrett’s ACE detectors and XP detectors
Uprzedzając kolejne pytanie informuję, że jedna sonda nie pasuje do wszystkich wymienionych.
A jak poznać - nie wiem. Jeśli Bułgarzy oszczędzą na nalepkach i na wszystkich jest ta sama naklejka, to nie można poznać (bez pomiarów) czy sonda jest do ACE 250, Explorera, Tekneticsa czy F75, bo wszystkie te wykrywacze mają identyczne złącza.

proscan
-
dziuba8024
jeszcze tylko moze Pan taka testowal /porownywal ze standardowa
chodzi mi o minelab etrac/ ex .... jakie ma zalety
dziekuje za pomoc
pzdr.
chodzi mi o minelab etrac/ ex .... jakie ma zalety
dziekuje za pomoc
pzdr.
Zaleta jest głównie po stronie producenta i sprzedawcy.
Jeśli sonda standardowa ma 11", a cewka dodatkowa 10x12" to naprawdę jej zakup rozważałbym w kategorii "szastanie pieniędzmi". Bo na moje oko to niemal to samo.

proscan
Jeśli sonda standardowa ma 11", a cewka dodatkowa 10x12" to naprawdę jej zakup rozważałbym w kategorii "szastanie pieniędzmi". Bo na moje oko to niemal to samo.

proscan
-
dziuba8024