Jakiś czas temu mój znajomy starszy już gość otrzymał od kolegi z niemiec wykrywacz C-scope R1. Dzieki uprzejmości firmy ProScan udało się nam nabyć do tego sprzętu instrukcję obsługi. Jest jednak problem gdyż instrukcja jest do wersji angielskiej tego sprzętu natomiast sam sprzęt jest w wersji niemieckiej czyli informacje na wyświetlaczu są podawane w języku niemieckim. Jako ze znajomy mój nie zna w stopniu wystarczajacym żadnego z tych języków ma trudnosć z opanowaniem obsługi tego sprzętu, który do najprostszych raczej nie nalezy. Co powinniśmy zrobic w tej sytuacji? Znajomy mój wiekiem dobija juz siedemdziesiatki i sam sobie nie może poradzić z tym sprzętem więc zastanawiam się co w tej sytuacji zrobić. Najprościej byłoby zdobyć instrukcje do niemieckiej wersji C-scopa, ale to moze być nieosiagalne. Proszę zatem w jego imieniu o pomoc, gdyz bardzo mi zależy aby dziadek z tego powodu nie zniechęcił się do poszukiwań.
Pozdrawiam Przemek
C-scope R 1
Re: C-scope R 1
Witam,
O ile dobrze pamiętam,bo kiedyś ściągałem sobie angielską instrukcję z netu,to można zmienić język w menu.Jeśli się mylę to proszę o weryfikację
Pozdrawiam,
wica1
O ile dobrze pamiętam,bo kiedyś ściągałem sobie angielską instrukcję z netu,to można zmienić język w menu.Jeśli się mylę to proszę o weryfikację
Pozdrawiam,
wica1
Witam,
Po raz pierwszy spotykam się z sytuacją gdy w wykrywaczu hobbystycznym jest inna wersja językowa, niż oryginalna. Nie natknąłem się na ślad możliwości zmiany wersji językowej w oryginalnej instrukcji, którą posiadam. Widocznie sam CSCOPE zaprogramował niemieckie napisy na zlecenie jakiegoś niemieckiego dealera.
Ponieważ nie zajmuję się w zasadzie wykrywaczami CSCOPE nie będę chyba w stanie wiele pomóc. Moje propozycje są takie:
- skontaktować się z firma Złote Runo (dealera CSCOPA) albo
- o ile z angielskim nie ma problemu, to bardzo łatwo zrobić sobie ściągawkę, gdyż w instrukcji angielskiej jest na stronie 19 lista wszystkich pozycji menu, które pojawiają się na ekranie. Wystarczy porównać pojawiające się napisy w wersji niemieckiej z ich angielskimi odpowiednikami.
Wersją polską nie dysponuję. Wersja angielska jest dostępna w necie*) i chyba do tej wersji skierowałem Plombera (zdziwiłem, się że instrukcja została "nabyta").
Proszę o informację jak poszło w Złotym Runie.
powodzenia

proscan
*)
http://www.cscope.co.uk/metdet/download ... Manual.pdf
Po raz pierwszy spotykam się z sytuacją gdy w wykrywaczu hobbystycznym jest inna wersja językowa, niż oryginalna. Nie natknąłem się na ślad możliwości zmiany wersji językowej w oryginalnej instrukcji, którą posiadam. Widocznie sam CSCOPE zaprogramował niemieckie napisy na zlecenie jakiegoś niemieckiego dealera.
Ponieważ nie zajmuję się w zasadzie wykrywaczami CSCOPE nie będę chyba w stanie wiele pomóc. Moje propozycje są takie:
- skontaktować się z firma Złote Runo (dealera CSCOPA) albo
- o ile z angielskim nie ma problemu, to bardzo łatwo zrobić sobie ściągawkę, gdyż w instrukcji angielskiej jest na stronie 19 lista wszystkich pozycji menu, które pojawiają się na ekranie. Wystarczy porównać pojawiające się napisy w wersji niemieckiej z ich angielskimi odpowiednikami.
Wersją polską nie dysponuję. Wersja angielska jest dostępna w necie*) i chyba do tej wersji skierowałem Plombera (zdziwiłem, się że instrukcja została "nabyta").
Proszę o informację jak poszło w Złotym Runie.
powodzenia
proscan
*)
http://www.cscope.co.uk/metdet/download ... Manual.pdf
-
sebmar_2005
witam
chętnie zeskanuję ci instrukcjie po polsku ,nawet jak menu na ekraniku jest po niemiecku łatwo go opanujesz
pozdro
daj znać jak coś
chętnie zeskanuję ci instrukcjie po polsku ,nawet jak menu na ekraniku jest po niemiecku łatwo go opanujesz
pozdro
daj znać jak coś