tesoro vaquero wykrywacz metali
-
radekmis777
tesoro vaquero wykrywacz metali
witam mam prośbę o rozszyfrowanie i podanie nazwy zamiennika elementu smd A6W ewentualnie gdzie mogę taki zakupić
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
radekmis777
Re: tesoro vequero wykrywacz metali
Nie mogę powiedzieć na 100%.
Zwykle należy po otoczeniu ocenić, czy kod pasuje do rozszyfrowanego elementu. W tym przypadku będzie to łatwe, bo jeśli 3 nóżka nie jest przylutowana, to na pewno mamy do czynienia z dosyć popularną diodą.

proscan
PS
Przypominam że wszelkie naprawy pytający wykonują na własną odpowiedzialność - ja nie zajmuję się poradnictwem "jak naprawić wykrywacz".
Zwykle należy po otoczeniu ocenić, czy kod pasuje do rozszyfrowanego elementu. W tym przypadku będzie to łatwe, bo jeśli 3 nóżka nie jest przylutowana, to na pewno mamy do czynienia z dosyć popularną diodą.
proscan
PS
Przypominam że wszelkie naprawy pytający wykonują na własną odpowiedzialność - ja nie zajmuję się poradnictwem "jak naprawić wykrywacz".
-
radekmis777
Re: tesoro vaquero wykrywacz metali
ProScan mam pytanie czy jest możliwość zakupu samej płytki bez "procesora" nowej lub używanej do vequero

Ja nie mam, ale wszystkie części powinny być do dostania u dealera (kwestia chęci sprzedaży i ceny).
Nie sądzę by ta płytka była tak "zrąbana", by nie dało się jej naprawić - aczkolwiek niedawno na allegro była jakaś złamana w pół (ktoś mnie przelicytował, bo chciałem kupić).

proscan
Nie sądzę by ta płytka była tak "zrąbana", by nie dało się jej naprawić - aczkolwiek niedawno na allegro była jakaś złamana w pół (ktoś mnie przelicytował, bo chciałem kupić).
proscan
-
radekmis777
no właśnie ja cię przelicytowałem
i teraz się z nim bawię ścieżki już gotowe tylko brak 3 elementów tej diody A6W i dwóch kondensatorów których nie było w zestawie. denar powiedział że płytkie może załatwić ale po nowym roku i nie wiem czy jest słowny bo też go licytował a ja w sumie potrzebuje dokładnych zdjęć lub kogoś kto się zna na tym sprzęcie i pomoże
Obawiam się, że "polutowanie ścieżek" nie pomoże, bo płytka jest wielowarstwowa i nie widać tego co zostało przerwane.

proscan
proscan
-
radekmis777
płytka jest dwu strona brakuje schematu lub zdjęcia w miarę dokładnego elementów smd 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
radekmis777
gdyby był dostępny schemat tego wykrywacz w internecie to każdy domorosły elektronik by sobie poradził z naprawą .
A teraz w pole

A teraz w pole