Wykrywacz metali HS-3 - "Smętek" rozsądny zakup?

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
mariuszek

Wykrywacz metali HS-3 - "Smętek" rozsądny zakup?

Post autor: mariuszek »

Szukam wykrywacz na żelastwo.

Zbieram różnego rodzaje kule:
armatnie
kartaczowe
itp.
Zastanawiam się czy "Smętek" na taki rodzaj poszukiwań to rozsądny zakup, czy też szukać czegoś skrajnie innego?

Biorę też pod uwagę zakup Wykrywacz metali Minelab X-TERRA 705 cewką (3 kHz), ale nigdzie nie mogę znaleźć
info. na temat (czy cewka 3kHz) będzie dobra dla moich poszukiwań.

Rutus ARGO- jest sporo testów na YouTube, są też inne polskie produkcje, czym więcej czytam tym mam większy mętlik
pod czapką.

Może ktoś zaproponuje jakąś inną opcje - która sprawdzi się z moimi zainteresowaniami.
ProScan
Właściciel

Re: Wykrywacz metali HS-3 - "Smętek" rozsądny zakup?

Post autor: ProScan »

Przy obecnej cenie HS-3 to o wiele sensowniejszy wydaje się zakup White'sa 5900/6000.

Xterra to zupełnie inna klasa cenowa - i na typowo na militarke raczej bym odradzał.

Testy z Youtube są g.. warte - bez wyjątku.

:pa

proscan
mariuszek

Post autor: mariuszek »

Dzięki za zainteresowanie i odp.

Moje poszukiwania jak wspomniałem kręcą się w miejscach gdzie raczej prócz kul różnego rodzaju można
trafić jeszcze podkowy i inne żelastwo.

Czy mówimy o takim wykrywaczu na wskazówkę.
To link poglądowy http://www.findmall.com/read.php?56,1466398,page=1 oraz https://www.youtube.com/watch?v=lntjv836KAM .

Nigdzie nie natrafiłem na ofertę sprzedaży Whites 6000, jest parę modeli.
Może pan podpowiedzieć jakiego modelu poszukiwać? Będzie to model paroletni - zapewne przydał by mu się serwis/przegląd
- jest to jeszcze wykonywalne?

Nigdy nie spotkałem nikogo z wykrywaczem co ma wskaźnik analogowy- wskazówkę.
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

O 6000/5900 napisano MB informacji - nie miejsce by tutaj to powtarzać.

Oprócz wersji ze wskazówką jest tez taka bez - 4900 DL MAX, ale trudniejsza w zdobyciu

:pa

proscan
ODPOWIEDZ