Problem garrett Ace 250
Problem garrett Ace 250
Witam. Ostatnio mam pewien problem z wykrywką. Ace 250 wiwnie wykrywa stal najpierw daje jeden sygnał na pulltaba a później normalnie na złom. Czy może być to wina baterii czy wykrywacz się rozstroił. Zastanawiam się czy może to być wina tego że przy ruszaniu kablem przy wtyczce do elektroniki kanarek zaczyna dawać sygnały problem z kabelkiem występuje od 2 miesięcy ale wczesnej nie było takich fałszywych sygnałów na złom.
Re: Problem garrett Ace 250
Jeszcze zmierzyłem rezystancje na wtyczce między pinami 2i3 było 30 ohm a powinno być 19 czy to może być problemem?
Tak wiem z własnego doświadczenia ze dużą stal sygnalizuje na kolor 250-tke mam od 8 miesięcy. Problem w tym ze wykrywacz reaguje tak nawet na gwoździe które przedtem dyskryminował bardzo dobrze. Problem z wtyczka udało mi się naprawić dokręcając te 2 śrubki trzymające kabel. Ale 30 Ohm i zła dyskryminacja żelaza pozostały...
Sprawa rezystancji rozwiązana. W cewce znajduje układ RLC pan K. Talar twierdzi ze każda cewka ma inną rezystancje z powodu innego ładunku w każdej cewce.