Witam ,mam pytanie dotyczące sygnału treshold pokrętło włącz ,wyłącz jest jednocześnie ustawianiem sygnału wiodącego
ustawiając na progu słyszalności bardzo szybko wzrasta i trzeba wciskać przycisk reset .Podobnie było w statyku hs3 smetku tylko ze w drugą stronę bardzo szybko słabną sygnał do minimum nie mam porównania z innym sprzętu.Gdzie leży problem ?
c scope 440xd
Re: c scope 440xd
Zawilgotniał?
nie nie było okazji ,ale pyta się pan o sondę czy elektronikę?
Sonda powiną być szczelna - chyba że jest pęknięta.
Natomiast do wykrywacza zawsze coś może przepenetrować.
Często tez użytkownicy wlewają różne preparaty niszczące wykrywacz - np WD40 czy Contact spray.

proscan
Natomiast do wykrywacza zawsze coś może przepenetrować.
Często tez użytkownicy wlewają różne preparaty niszczące wykrywacz - np WD40 czy Contact spray.
proscan
nie nic z tych rzeczy nie było stosowane
wkrywacz nie był w terenie już długi czas ,zdejmowałem puchę z elektrniką ze sztycy ,trzeba było otworzyć pudełko zeby odkrecić od stelaża ,zauważyłem ze kondensatory są delikatnie spuchnięte ale po za tym podzespoły czyste bez kurzu itd.
myslałm tez o potencjometrze ,może nie trzyma zadanych nastaw .
wkrywacz nie był w terenie już długi czas ,zdejmowałem puchę z elektrniką ze sztycy ,trzeba było otworzyć pudełko zeby odkrecić od stelaża ,zauważyłem ze kondensatory są delikatnie spuchnięte ale po za tym podzespoły czyste bez kurzu itd.
myslałm tez o potencjometrze ,może nie trzyma zadanych nastaw .