Witam. W sobote dotarł do mnie nowy XLT z wikinga i wczoraj po pierwszym wyjsciu na łake zauwazylem ze przy poruszaniu wtyczki sondy(mocowanej do elektroniki) wykrywka reaguje na to zakłuceniami i w chwili gdy kabelek jest skierowany w dół niema sygnału dzwiekowego.
Dzieje sie tak tylko gdy go sam odegne do dolu i jak go puszcze to jest ok.Wydaje mi sie ze przy wtyczce cos niełączy.
Jest potrzeba naglej naprawy czy tez moge przechodzic ten sezonik bez zadnych obaw o zasieg?
Pozdrawiam
xlt - zakłócenia przy manipulowaniu przy wtyczce
Re: xlt - zakłócenia przy manipulowaniu przy wtyczce
To nie są zdrowe objawy.
To że znika sygnał threshold może być niepokojące. Czy wówczas przestaje reagować na metal ?
Fałszywe sygnalizowanie przy ruszaniu wtykiem może być spowodowane prozaicznymi powodami - np. niedokręceniem samego wtyku, albo luźnym gniazdem (śrubki można bez obawy próbować samemu dokręcić).
Na końcu wtyku jest taki cieniutki o-ring. Można go zdjąć - pomaga w lepszym doleganiu wtyk-gniazdo.
Czy wtyk jest zalewany razem z kablem, czy jest rozbieralny ?
Nie mogę zagwarantować że wszystko będzie dobrze przez sezon. Lepiej go odesłać do sprawdzenia/naprawy.

proscan
To że znika sygnał threshold może być niepokojące. Czy wówczas przestaje reagować na metal ?
Fałszywe sygnalizowanie przy ruszaniu wtykiem może być spowodowane prozaicznymi powodami - np. niedokręceniem samego wtyku, albo luźnym gniazdem (śrubki można bez obawy próbować samemu dokręcić).
Na końcu wtyku jest taki cieniutki o-ring. Można go zdjąć - pomaga w lepszym doleganiu wtyk-gniazdo.
Czy wtyk jest zalewany razem z kablem, czy jest rozbieralny ?
Nie mogę zagwarantować że wszystko będzie dobrze przez sezon. Lepiej go odesłać do sprawdzenia/naprawy.

proscan
Srubke dokrecilem i niepomoglo.
Jak kabelek jest ruszony to swiruje,bez dzwieku,sprawdzalem i monetke raz widzial a raz nie.
Wtyczka jest zalewana z kablem.
Ile tak naprawa z wysylkami potrwa i co przesłac ?
Jak kabelek jest ruszony to swiruje,bez dzwieku,sprawdzalem i monetke raz widzial a raz nie.
Wtyczka jest zalewana z kablem.
Ile tak naprawa z wysylkami potrwa i co przesłac ?
Proszę przekonsultować z Vikingiem.
Proszę też o pilne wysłanie do mnie numeru wykrywacza i numeru sondy (jest odciśnięty na uszku sondy).
Po umówieniu, sprawa zamie nie więcej jak kilka dni w sumie.

proscan
Proszę też o pilne wysłanie do mnie numeru wykrywacza i numeru sondy (jest odciśnięty na uszku sondy).
Po umówieniu, sprawa zamie nie więcej jak kilka dni w sumie.

proscan
Numery poszły na maila.
Moze w vikingu wymienia mi na inna ?
Moze w vikingu wymienia mi na inna ?
Za Vikinga i Whitesa nie mogę się wypowiadać. Nie ja jestem gwarantem. Tak jak napisłem w emailu, w moim odczuciu najlepiej byłoby zalożyć nowy wtyk.

proscan

proscan