Problem XLT.
Problem XLT.
Witam.POMOCY. Niedawno kupiłem używanego XLT .
Mimo to po podniesieniu PREAMPA wcale zasieg się nie zwiększa tylko jest taki sam i staje się niestabilny .
Razem z kolegą wgraliśmy sobie takie same programy i jego XLT jest zadowalający jeżeli chodzi o zasięg , 1 grosza bierze z 33cm a mój tylko z 19 .Cewki mamy takie same 9,5 cala .
Co może być przyczyną że nie udaje mi sie uzyskać takiego zasięgu jak on??
dziękuję czekam na pomoc.
pozdrawiam
Mimo to po podniesieniu PREAMPA wcale zasieg się nie zwiększa tylko jest taki sam i staje się niestabilny .
Razem z kolegą wgraliśmy sobie takie same programy i jego XLT jest zadowalający jeżeli chodzi o zasięg , 1 grosza bierze z 33cm a mój tylko z 19 .Cewki mamy takie same 9,5 cala .
Co może być przyczyną że nie udaje mi sie uzyskać takiego zasięgu jak on??
dziękuję czekam na pomoc.
pozdrawiam
Re: Problem XLT.
Spróbujcie wymienić się sondami i wówczas porównajcie osiągi i stabilność.
I proszę dać znać jak poszło.
proscan
PS
Proszę jeszcze powiedzieć jaki kabel jest w tym XLT-ku:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=31
I proszę dać znać jak poszło.
proscan
PS
Proszę jeszcze powiedzieć jaki kabel jest w tym XLT-ku:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=31
Niestety ten kolega mieszka 300 km dalej i nie da rady abyśmy się wymienili , ale podłączyłem mniejszą sondę od whitesa BM800 (20cm) i osiągi są mniejsze niż na mojej sondzie standardowej 9.5"(25cm) , może to nie jest wina sondy??, porównywałem osiągi w terenie z innym znajomym i są podobne ,
Ale poproszę namiary do ciebie proscan to wysłałbym swojego XLT do sprawdzenia i oczyszczenia
pozdrawiam
Ale poproszę namiary do ciebie proscan to wysłałbym swojego XLT do sprawdzenia i oczyszczenia
pozdrawiam
Czyli nie byłeś świadkiem tych 33cm na grosza ? Może kolega zapomniał zdjąć zegarek jak go testował
Myślę że nie ma co panikować, skoro to sprzęt który dopiero się poznaje.
Moje dane są na stronie głównej.
proscan
Myślę że nie ma co panikować, skoro to sprzęt który dopiero się poznaje.
Moje dane są na stronie głównej.
proscan
jeszcze jedno pytanko Proscan ,
mianowicie co może być przyczyną że xlt po podniesieniu sondy na wysokość pasa i cynglowaniu sygnał THRESOLD nie jest stabilny a cały czas cicho w tle wariuje , skacze dźwięk tak jakby widział kolor i zanika za chwilkę lub daje sygnał na metal i tak w kółko , ponowne cynglowanie nic nie daje i jest to samo a podobno powinien być dźwięk jednostajny cichy ,
kabel sondy jest dobry bo przy poruszaniu nim nie zauważyłem zakłóceń .
Co to może być za dziwna sprawa ?
pozdrawiam
mianowicie co może być przyczyną że xlt po podniesieniu sondy na wysokość pasa i cynglowaniu sygnał THRESOLD nie jest stabilny a cały czas cicho w tle wariuje , skacze dźwięk tak jakby widział kolor i zanika za chwilkę lub daje sygnał na metal i tak w kółko , ponowne cynglowanie nic nie daje i jest to samo a podobno powinien być dźwięk jednostajny cichy ,
kabel sondy jest dobry bo przy poruszaniu nim nie zauważyłem zakłóceń .
Co to może być za dziwna sprawa ?
pozdrawiam
Typowe objawy na zbyt dużą czułość i reakcję na zewnętrze zakłócenia.
Jeśli kabel jest ten "stary i chudy", to można w ciemno powiedzieć, że w dużej mierze to jego wina.
proscan
Jeśli kabel jest ten "stary i chudy", to można w ciemno powiedzieć, że w dużej mierze to jego wina.
proscan
ok dzięki , ale i tak w przyszłym miesiącu wyślę do Ciebie mojego XLT w celu sprawdzenia i konserwacji
pozdrawiam
pozdrawiam