Co wybrać do 1300PL. Proszę o pomoc

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
Boromir

Co wybrać do 1300PL. Proszę o pomoc

Post autor: Boromir »

Witam wszystkich poszukiwaczy skarbów mam pytanko związane z wyborem wykrywki, jestem w tych sprawach zielony.Poszukuję coś co było by dobre na kolorową drobnicę jak i na średnią militarkę tak do 1.5m zasięgu.A do tego mam na swojej działce zakopany mały skarb o którym powiedzał mi dziadek są to srebne monety w worku skórzanym zakopane na jakimś metrze głębokości ale działka jest dość durza i nie wiem w którym miejscu. proszę o pomoc wybraniu czegoś sęsownego i nadającego się do moich potrzeb ,może być urzywka i najlepiej gdzie taki sprzęt znaleść? :D
pablo11

Re: Co wybrać do 1300PL. Proszę o pomoc

Post autor: pablo11 »

polecam whites 5900/6000 to dobry sprzet do twoich potrzeb a na glebsze zakopy to whites tm 808, nie chce mi sie opisywac wszystkich jego zalet znajdziesz w wyszukiwarce lub na www.google.pl pod haslem whites 5900 lub 6000 pozdr
:D :D :D :D :D :D :D :D :D

i zycze powodzenia z tym skarbem
Boromir

Witam pablo ale gdzie takiego whitesa 5900/6000 znależć czytałem o nim i mi się podoba ale ciężko go znależć na ogół wszyscy zciągają ze stanów a ja tam nikogo nie mam i nie bardzo wiem jak się za to zabrać pozdrawiam #-o
pablo11

Post autor: pablo11 »

no w polsce jak ktos ma to raczej nie sprzedaje,zadko kiedy sie trafia na alledrogo...... jak w usa nie masz nikogo to moze w angli???? tylko ze mi sie wydaje ze z usa jest taniej, bo dolar dobrze stoi teraz bo po 2,75zl. tyle ze z usa trzeba diliczyc clo(mala kwota) i vat 22% to juz wiecej a z angli nie ma tych oplat,bo wszyscy jestesmy w uni i nic nie naliczaja. co ci doradzic....jak nie masz nikogo w usa to bedzie trudne, bo tamtejsi sprzedajacy raczej nie chca wysylac poza granice usa...ale mozesz szukac na ebay,moze sie ktos taki trafi i wtedy trzeba doliczyc koszt oplat przelewu zagranicznego,tylko ze to tez niebezpieczne bo sprzedajacy moze wcale nie wyslac paczki i co wtedy????........... strata czasu i pieniedzy??????
moja rada jest taka,za wszelka cene szukaj kogos znajomego,nie koniecznie z rodziny,moze kolegi kolega itp. rozumiesz.... moze cos sie znajdzie.....
wtedy sam sie zalogujesz na ebay amerykanskim,wylicytujesz wymarzonego whitesa 5900 za jakies 250$ lub 6000.... a ten znajomy sie dogada na @ z tym sprzedajacym i jemu wysle paczke a on tobie!!!!!!!!! paczka po usa to jakies 15-25$ a do polski okolo 40$ tyle bedziesz musial doliczyc do wykrywki...no i u nas clo.....vat....chyba ze napiszesz ze to GIFT... no to moze sie uda bez oplat????
reasumujac nawet po wszystkim niech by cie to wynioslo z 1000zl to i tak sie oplaca bo masz wykrywke markowa sredniej klasy,ale pozadna i nie byle jaka !!!!!!!!!! wyslesz na przeglad do proscana to sprawdzi dodatkowo co i jak??? a unas w tej cenie to kupa??? nic pozadnegosie nie trafi??? no moze o wiele za drogi rutus, ktory jest do wszystkiego i niczego !!!!!! powinien kosztowac pol z tego co kosztuje no to moze by sie jeszcze mozna nad nim zastanowic............????
pozdr i powodzenia ;) ;) ;) ;)
Boromir

Dzięki za poradę ale to będzie trudne sprubuję coś tu poszukać ale dzięki jeszcze raz pozdrawiam Boromir :D
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Zdaje się, że na allegro taki jest teraz.

Z góry muszę jednak ostrzec, że znalezienie czegokolwiek w ziemi na głębokości metra (co nie jest wielkości czołgu) nie jest rzeczą wcale łatwą dla osoby początkującej, nawet z tak dobrym wykrywaczem jak 5900/6000.

Kwestię znalezienia worka (woreczka?) z monetami pozostawiam do odrębnego rozważenia - tutaj w grę może wchodzić dużo czynników.

Na początek proponuję zrobić sobie listę wykrywaczy, które mogłyby wchodzić w grę i potem szczegółowo analizować wszelkie za i przeciw dla każdego z nich.

:pa

proscan
Boromir

Dzięki bardzo za radę panie proscan choć to dość mało szczegółowa odpowieć pozdrawiam :pa
Boromir
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Ja wiem. Dużo osób oczekuje, żeby mu powiedzieć: proszę kupić sobie to i to. Ja mam za mało danych by udzielić takiej porady. Poza tym nie bardzo chcę brać odpowiedzialność za taki wybór, bo nie ja będę z tym wykrywaczem potem szukał.

Jest kilka wykrywaczy które można w ciemno polecić każdemu i do wszystkiego - jednym z nich jest wykrywacz serii 6000 - i taka rada tutaj padła. Tylko cena ...

:pa

proscan
emka

Post autor: emka »

Na allegro masz xl pro jest to wykrywacz,który miałem od nowości kupiony u denara w Gdyni w 2002r sprzedałem go w marcu 2006 ale innemu gościowi niż obecny sprzedający,był w pełni sprawny dotego była cewka BM1500 wygląda tak jak rok temu ,poznałem po dacie akum i ładowarce.Aku nie byl pierwszej nowości trzymal jakies 6h.Pozatym jak nic w nim nie uszkodzono to bij się bo warto.Ja go sprzedałem bo zachcioło mi się EX 2 z którym przegrałem batalie. Teraz mam DFXa i właśnie xl pro, drugi raz już nie popełnie tego błędu żeby go sprzedać.Jeszcze raz polecam kupuj, przegląd w proscanie i w teren, tylko te 1300 może być mało licz koło 2000.POZDRAWIAM EMKA
ODPOWIEDZ