czy wpływ 'pola magnetycznego' wytwarzanego przez wykrywacz jest szkodliwe dla zdrowia, jezeli tak to w jakim stponiu?
Pozdr
wykrywacz a zdrowie
Re: wykrywacz a zdrowie
Witam.Ja już biegam z wykrywaczem z 15 lat i poza grypą to raczej nic z nim nie złapałem
.Szkodliwość jego jest taka jak telewizora,komputera czy komórki,albo mikrofalówki,a jak przedawkujesz to ci wszystko zaszkodzi.POZDRAWIAM
Na to pytanie nie ma dobrej odpowiedzi, bo dotąd nie ustalono kryteriów, poza cieplnym (promieniowanie nie może podgrzac tkanki o jakiś tam stopień).
Powstało kilka prac na ten temat, ale te co sobie przypominam dotyczyły kobiet w ciąży i wykrywaczy typu security.
Wyszło, że nie szkodzą, ale na głowę nie zakładałbym sobie sondy PI
proscan
Powstało kilka prac na ten temat, ale te co sobie przypominam dotyczyły kobiet w ciąży i wykrywaczy typu security.
Wyszło, że nie szkodzą, ale na głowę nie zakładałbym sobie sondy PI
proscan
Witam,
A ja widzialem zdjęcie gościa, ktory chodzil z ramą będąc w jej środku?
Tu chyba istnieje jakaś większa szkodliwość dla zdrowia...
EDIK
A ja widzialem zdjęcie gościa, ktory chodzil z ramą będąc w jej środku?
Tu chyba istnieje jakaś większa szkodliwość dla zdrowia...
EDIK
Dla mnie te zdjęcia to oczywista bzdura (chyba że komuś zaszkodziło i takie zdjęcia robi).
Ja próbowałem chodzić w ten sposób i jest to bardzo kłopotliwe. Trudno prowadzić taką sondę (huśta się), następują wzbudzenia od elektroniki (a zwłaszcza akumulatorów pełnych ołowiu), nie ma jak sprawdzić sygnału. Z ramą powinno chodzić trzech ludzi; dwóch nosi, a trzeci z innym, ręcznym wykrywaczem sprawdza płytkie sygnały.
Poza tym ramę nosi się przy ziemi, a nie przy głowie. Natężenie pola (dla sondy okrągłej co prawda), spada z sześcianem odległości. Przy wzroście 1,7m siła pola jest symboliczna.
Bardziej martwiłbym się wówczas o nabiał.
proscan
Ja próbowałem chodzić w ten sposób i jest to bardzo kłopotliwe. Trudno prowadzić taką sondę (huśta się), następują wzbudzenia od elektroniki (a zwłaszcza akumulatorów pełnych ołowiu), nie ma jak sprawdzić sygnału. Z ramą powinno chodzić trzech ludzi; dwóch nosi, a trzeci z innym, ręcznym wykrywaczem sprawdza płytkie sygnały.
Poza tym ramę nosi się przy ziemi, a nie przy głowie. Natężenie pola (dla sondy okrągłej co prawda), spada z sześcianem odległości. Przy wzroście 1,7m siła pola jest symboliczna.
Bardziej martwiłbym się wówczas o nabiał.
proscan
A co powieci o tzw. "chorobie tenisistów",ale to się chyba tyczy
wykrywek dynamicznych
pozdrawiam
wykrywek dynamicznych
pozdrawiam