Przestrzegam

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
ProScan
Właściciel

Przestrzegam

Post autor: ProScan »

Przestrzegam przed kupnem wykrywaczy sprzedawanaych przez ludzi, którzy próbują mnie okradać:

Przykład:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=220122022

Instrukjca po polsku na CD.

Nie robię afery. Po prostu w razie problemów z wykrywaczem proszę o konsekwencję i nie zwracanie się do mnie o pomoc. Niech ktoś skopiuje moją pomoc.

:pa

proscan
ProScan
Właściciel

Re: Przestrzegam

Cytat z emaila od sprzedającego:

From: r_lukasiak
To: proscan@proscan.gliwice.pl
Sent: Sunday, July 29, 2007 9:54 PM
Subject: Re: Pytanie o przedmiot: Grand Mahter Hunter CXII (numer: 220122022)

Chę zwrócić uwagę że wysyłanie maili nie związanych z zakupem przedmiotu jest wg regulaminu Allegro spamem i jest zabronione,
oferowana przeze mnie intrukcja w j.polskim jest autorstwa właściciela wykrywacza
jeśli ma Pan jakieś wątpliwości co do legalności to sie takie sprawy załatwia poprzez allegro, ja sprawę spamowania też załatwiam poprzed serwis Allegro

pozdrawiam
Oczywiście skorzystałem z dobrej rady i powiadomiłem Allegro, aczkolwiek to nie jest sprawda dla nich. To zmartwienie dla kupujących - serwisu będą szukać w USA. Nota bene - jeden jest zapewne podstawionym podbijającym. Dziwne rozmnożenie poszukiwaczy z Gliwic.

8)

proscan

PS

A oto treść mojego "spamu":
Chcę zwrócić uwagę, że skanowanie instrukcji jest zabronione -
chyba, że jest Pan jej autorem (?)

Proszę usunąć z oferty nielegalną kopię instrukcji obsługi.

proscan
ProScan
Właściciel

Re: Przestrzegam

Poskutkowało:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=220918599

Sprzedając nadal utrzymuje że na CD były opisy przygotowane przez właściciela.

Niech mu będzie - dobrze że zmienił.

Ktoś kto pytał o wykrywacz uniwersalny może zainteresować się tym sprzętem. Kupujący dostanie ode mnie moją isntrukcję za friko, w zamian za "ten" CD.

:pa

proscan
ODPOWIEDZ