Problem z kablem Explorer SE

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
maniutek1

Problem z kablem Explorer SE

Post autor: maniutek1 »

Witam
Bardzo się zaniepokoiłem Pana doniesieniami o wstrzymaniu napraw Minelabów.
Mam pytanko w takim razie. Prawdopodobnie mam do wymiany kabel przy cewce Slim Line 10,5'. Zapewne od częstego zginania, odcinek od odgiętki do wejścia w rurkę ma popękaną obudowę... Niestety równocześnie zauważyłem dziwne objawy ze strony reszty wykrywacza. Ma "chwile wariacji". Raz na jakiś czas (czasami nawet kilka razy na godzinę) dochodzi do kilkusekundowego wydawania całej gamy, przeciągłych głośnych dzwięków. Nie pomaga procedura Noise Cancel, nie pomogło także przywrócenie ustawień fabrycznych i zmniejszenie czułości, zasilanie także sprawne... Tak więc jedynym i najpoważniejszym podejrzanym jest chyba kabelek...
Czy możliwe jest po prostu usunięcie uszkodzonego odcinka kabla bez jego całkowitej wymiany? Jeśli tak to proszę na maila cenę takiej usługi. Oczywiście chciałbym dowiedzieć się o cenę tej usługi jeśli kable są nadal dostępne.
Pozdrawiam
Maniutek
ProScan
Właściciel

Re: Problem z kablem Explorer SE

Post autor: ProScan »

Tak jak powiedziałem, zgodnie z prośbą Pani General Manager, najpierw niech wypowiedzą się fachowcy z Vikinga.

Przepraszam, ale to nie ja jestem winny tej sytuacji.

:pa

proscan

Więcej: http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... php?t=1881
maniutek1

O rany... I nic nie da się zrobić? Nie... to jakieś nieporozumienie... Tragedia... :? #-o :(
ProScan
Właściciel

Da się zrobić, ale najpierw wszyscy usłyszmy co ma do zaproponowania Viking.

Proszę przy okazji zapytać ile kosztuje u nich sam kabel. To jest część zamienna - swego czasu kupowałem u Minelaba, ale zapasy się skończyły, a źródło jak widzicie mi wyschło.

:pa

proscan
lechowiec

Post autor: lechowiec »

Trochę to pachnie nieuczciwą konkurencją i tajemnymi konszachtami, ale mogę się mylić...
ProScan
Właściciel

Proszę rozwinąć wątek, bo nie rozumiem...

:?:

proscan
lechowiec

Post autor: lechowiec »

Dziwna sytuacja, skoro wcześniej zaopatrywał się Pan w firmie bezpośrednio, to co tym razem stanęło na przeszkodzie? Przyszło mi jedynie na myśl, że może komuś zależało na tym, aby utrudnić dostęp do części (teoria).
maniutek1

Czyli istnieje prawdopodobieństwo że mogę kupić u nich sam kabelek a Pan mi go zamontuje?
terenowiec69

Post autor: terenowiec69 »

Tak bo viking ma na pewno podpisane intratne umowy na dystrybucję wykrywaczy i częsci do nich.
I wynikało by z tego że z każdym kabelkiem lub inną czastką składową minelaba trzeba sie osobiście zwrócić do niego.
ProScan
Właściciel

Panowie, oczywiście że chodzi o interesy, ale nie polegają one sprzedaży g...nianych części za kilkadziesiąt złotych albo śrubek, czy gumek za 10zł, które trzeba magazynować, księgować itp.

Zarobek żaden, za to kłopot ogromny. Wiem coś o tym.

Dystrybutorowi, któremu producent zapewnia 3 lata gwarancji żaden serwis jest niepotrzebny, a zwłaszcza taki, który naprawa to co normalnie wyrzuca się na śmietnik i kupuje nowe.

Ale dajmy szansę Vikingowi na nowej drodze.

:)

proscan

Maniutek - tak, jest to opcja, nie wiem tylko czy wyrobisz finansowo. Poczekaj na odpowiedź.
maniutek1

to ten kabelek może być tak drogi? :?
NORTAL
Dostawca wdzianek na wykrywacze

Post autor: NORTAL »

Ja dziś usłyszałem w VIKINGU cenę osłony rękojeści #-o obiad dla 5- osobowej rodziny w restauracji jest tańszy :roll:
Witcher

Post autor: Witcher »

Dziwisz się?...Wszystkie Warszawskie firmy to [... wymoderowałem - proscan], wiem coś o tym ;)
terenowiec69

Post autor: terenowiec69 »

NORTAL pisze:Ja dziś usłyszałem w VIKINGU cenę osłony rękojeści #-o obiad dla 5- osobowej rodziny w restauracji jest tańszy :roll:

Znaczy się ta gąbeczka-ile??
newmc

Post autor: newmc »

Nic z tego nie rozumiem.Czyli jak kabel w cewce nawali mam prosic o pomoc Viking'a, a ten zleci naprawe Proscan'owi?Bo sami pewnie tego kabla nie wymienia i wykrywacza do fabryki nie wysla.Jesli ktos mysli ,ze kupie nowa cewke w sklepie z powodu uszkodzenia kabla w starej to chyba jest chory.
Czy ten problem dotyczy wszystkich wykrywaczy Minelab,co z tymi jakich juz nie obejmuje gwarancja?
ODPOWIEDZ