Problem z kablem Explorer SE

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
gawron

Re: Problem z kablem Explorer SE

Post autor: gawron »

kurde coraz bardziej zastanawiam się nad tym by jednak zostawić dfxa. chciałem go zmienić na se lub e-tracka. ale porządny serwis to podstawowy argument przy zakupie rzeczy która kosztuje jak by nie było sporo pieniędzy. do tej pory było tak z wykrywaczami minelaba o czym mogłem niejednokrotnie się przekonać, naprawy były błyskawiczne, skuteczne i bardzo tanie. tym posunięciem minelab stracił klienta na swój flagowy model.
ps. mam nadzieję że problem nie dotyczy whitesa.
pozdrawiam arek
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Czas pokaże.

Tak jak powiedziałem, moi "starzy" klienci mogą liczyć na moją daleko idącą pomoc. Im starsi, tym dalej idącą.

:)

proscan
Ostatnio zmieniony ndz lis 08, 2009 4:59 pm przez ProScan, łącznie zmieniany 2 razy.
newmc

Post autor: newmc »

to chyba jedyna dobra wiadomosc w tym temacie :P
maniutek1

Post autor: maniutek1 »

No, tylko że ja z usług Pana Piotra nie korzystałem do tej pory, jestem tylko grzecznym userem tego forum... Czyli nie mogę liczyć na pomoc w razie czego? :(
ProScan
Właściciel

No, tylko że ja z usług Pana Piotra nie korzystałem do tej pory, jestem tylko grzecznym userem tego forum... Czyli nie mogę liczyć na pomoc w razie czego?

Mi pomaganie ludziom daje satysfakcję. Są pewne kategorie osobników, które wolałbym by się trzymały z daleka, ale Ty kolego Maniutek do niej nie należysz.

Poza tym, sprawa jest oczywista - należy się nowa sonda na gwarancji (chyba że o czymś nie wiemy).

:pa

proscan
maniutek1

Powiedziałem wszystko jak na spowiedzi... zaraz jeszcze fotki zrobię... Dziękuję za tak miłe słowa. Jestem zaszczycony! :eager
Wspomniane fotki:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/09234cf91337c183.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/27e05bb7e26c6da5.html

Czy te uszkodzenia mogą wywoływać wyżej opisane dolegliwości?
ProScan
Właściciel

Czy te uszkodzenia mogą wywoływać wyżej opisane dolegliwości?

Popękana otulina kabla powoduje, że jest on jest najzwyczajniej w świecie nieszczelny. Jeśli wilgoć dostaje się do środka, to może to powodować opisane objawy.

Pewność dałoby sprawdzenie na innej sondzie w momencie wystąpienia takich zakłóceń.

Za dużo powiedziałem :) - reszta u fachowców z firmy Viking i ewentualnie Minelab.

Tak czy owak sondę proszę reklamować.

proscan
terenowiec69

Post autor: terenowiec69 »

Czy kabel cewki explorer mozna zmienic nie ruszając wypełnienia cewki,tzn.od strony przepustu?
ProScan
Właściciel

Czy kabel cewki explorer mozna zmienic nie ruszając wypełnienia cewki,tzn.od strony przepustu?

Nie, jeśli ma to mieć jakiś wygląd i być szczelne.

proscan
gawron

Post autor: gawron »

tak apropo kabli do minelaba, to może dało by się nawiązać współpracę z firmą detech, myślę że ich kabelki powinny pasować do orginalnych cewek :D
terenowiec69

Post autor: terenowiec69 »

A czy nie można uciąc przewód za sprężyną i dołożyć odcinek o odpowiedniej długośći i zakończyc go wtykami takimi jak przy elektronice na 5 pinów..Spokojnie żmieści się w żerdzi.U mnie kabel poniżej sprężyny jest idealny,nie wymagałoby to dłubania w cewce.
A viking daje tylko 12 miesięcy na cewkę,a elementy elektroniki 24 m.
Albo jak kolega podpowiedział kable detecha :?:
ProScan
Właściciel

A czy nie można uciąc przewód za sprężyną i dołożyć odcinek o odpowiedniej długośći i zakończyc go wtykami takimi jak przy elektronice na 5 pinów..

Tak jak mówiłem - to ma mieć wygląd i być szczelne. Partyzanckie metody mnie nie interesują. Ja mam co robić i nie muszę kombinować z kablami - skoro ich nie ma, to nie będę wymieniał.

A viking daje tylko 12 miesięcy na cewkę,a elementy elektroniki 24 m.

Gwarancja Vikinga nie ogranicza innych praw, bowiem wg ustawy o zakupie konsumenckim wszystko musi być zgodne z umową przez 24 miesiące.

Albo jak kolega podpowiedział kable detecha

Detech jest firmą tajną i oficjalnie nie wiadomo gdzie się mieści. Poza tym, zastanówcie się, jaki interes miałby Detech w sprzedawaniu kabli?

:)

proscan
maniutek1

Czyli mimo iż na karcie gwarancyjnej mam jasno napisane, że cewka jest już po gwarancji, mogę tward domagać się od nich naprawy gwarancyjnej, tak?
ProScan
Właściciel

Oczywiście że tak.

Panu po prostu źle działa wykrywacz - a czy to wina cewki, czy śrubki gdzieś w środku, to kogo to może obchodzić?

Dowód zakupu (paragon) na którym widnieje wykrywacz uprawnia ubiegania się o przywrócenie sprzętu do stanu zgodnego z umową.

Nie sądzę by robili z tym jakiś problem. Kwestia tylko, z czyjej winy wzięły się te spękania.

proscan
maniutek1

To znaczy, że można mi udowodnić moją winę? A w jaki sposób ja biedny mogłem do tego doprowadzić? O wykrywacz dbałem jak o nic innego, był myty, trzymany w czystym i cieplutkim miejscu, zawsze w pokrowcu. Wydaje mi się, że winę ponosi niezbyt fortunne rozwiązanie z poprowadzeniem kabelka wewnątrz stelaża. Szczególnie w jego "przycewkowym" odcinku. Czy miał Pan takie problemy już? Czy jestem "egzotycznym" przypadkiem?
I jeszcze jedno. Czy lepiej będzie kontaktować się bezpośrednio z Vikingiem czy oddać sprzęt do sklepu w którym go kupiłem? Nawiasem mówiąc, pracują w nim świetnie rozeznani w kwestii poszukiwań panowie więc łatwiej byłoby się z nimi dogadywać...A oni jako znajomi Vikinga szybciej dowiedzieliby się o co chodzi. Jak zrobić mój drogi ProScanie? #-o
Ostatnio zmieniony pn lis 09, 2009 10:48 am przez maniutek1, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ