X terra 70 problem

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
KrisssK

Re: X terra 70 problem

Post autor: KrisssK »

kling pisze:Pewnego razu w czasie poszukiwań sonda została kilka razy zanurzona w wodzie i prawdopodobnie od tego momentu wykrywacz szwankuje.

Moją sondę systematycznie moczę w wodzie po kilka godzin non stop podczas jednego wypadu i nic nie szwankuje.
terenowiec69

Post autor: terenowiec69 »

Trust 2700 to pewnie jakies chinskie aku,wez kup energizery i wtedy sprubój może polepszy się.
kling

Post autor: kling »

No i sprawa wyjaśniła się w ubiegłą sobotę. Niestety zamiana akumulatorów na baterie nie zmieniła pracy urządzenia. Dlatego też prawdopodobnie pojedzie do serwisu. Proszę mi powiedzieć jak długo może potrwać naprawa i czy wysłać trzeba całe urządzenie czy tylko elektronikę?
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Ja nie wykonuję napraw gwarancyjnych, a od kilku dni w ogóle nie naprawiam Minelabów.

Sprawa wygląda tak:

http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... php?t=1881

tutaj więcej szczegółów:

http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... php?t=1883

:pa

proscan
kling

Ze smutkiem muszę stwierdzić, że wykrywacz był w wiadomej firmie 2 razy i za każdym razem stwierdzano, że jest z nim wszystko ok. A ja wiem, że nie jest.
kling

Dodatkowo - sprzęt kupiłem od znajomego, który nie dał mi żadnych paragonów i rachunków więc nie mam co liczyć na gwarancję. Istnieje jeszcze ktoś w Polsce kto może się zająć tym urządzeniem poza autoryzowanym serwisem?
ProScan
Właściciel

Istnieje jeszcze ktoś w Polsce kto może się zająć tym urządzeniem poza autoryzowanym serwisem?

Nic mi na ten temat nie wiadomo.

Wykrywacz był kupiony w Polsce? Kiedy?

proscan
kling

tak był kupiony w Polsce ja go kupiłem wiosną ubiegłego roku i wtedy miał już rok - tak mi powiedziano.
ProScan
Właściciel

To proszę próbować. Po numerze można dojść kiedy był sprzedany. Reszta zależy od dobrej woli sprzedawcy. Można też bezpośrednio do Minelaba, do Irlandii.

proscan
Bambini

Post autor: Bambini »

kling pisze:Ze smutkiem muszę stwierdzić, że wykrywacz był w wiadomej firmie 2 razy i za każdym razem stwierdzano, że jest z nim wszystko ok. A ja wiem, że nie jest.

Miałem podobną sytuację. Mój egzemplarz wzbudza się przy stukaniu w elektronikę lub ruszaniu wtyczką od słuchawek.Wzbudza się też podczas wciskanie przycisku "menu" "ground balance" i "+ -" Koleś z Vikinga oznajmił mi że sprzęt jest ok, a ja wiem że nie jest.
ODPOWIEDZ