Mam zamiarem kupna ciboli (na vaquero mnie nie stac
Pozdrawiam!
Zgadzam się całkowicie.sądze że patent z pokrętłem Threshold nie jest najlepszy
Powiedzmy sobie wyraźnie - "superstrojenie" NIE ISTNIEJE. Chyba że słowem "super" określamy całkowite rozstrojenie toru statycznego. Taki sposób działania wynika z niechlujstwa projektantów, którzy nie rozdzielili regulacji progu czułości w trybach dynamicznym i pseudostatycznym.Ten system czyli superstrojenie
No właśnie - to są konsekwencje błędnego projektu - żeby nie mieć problemów z namierzaniem (jeśli chcemy pracować z dużą czułością, którą ustala się wysoką nastawą Threshold) musimy za każdym razem przestawiać to pokrętło. Idiotyczne i zupełnie niezrozumiałe dla mnie dlaczego tak zostało to zaprojektowane.Po otrzymaniu jakiegoś sygnału pokrętło Tres. skręcam w lewo i namierzam
Tego nie da się porównywać ani zamiennie stosować, bo to zupełnie dwie różne rzeczy i słóżą do czego innego.lechowiec pisze:Wydaje mi się, że jest to wygodniejsze i praktyczniejsze od mixed mode u White'sa.
Ja też tak uważamMoim zdaniem warto robić takie przeróbki tylko w kupionych tanio wykrywaczach z "drugiej ręki" a nie nowych.
tak, używam wszystkich pozycji spustu, czyli także dyskryminacji alternatywnej. Bardzo sobie chwalę zastosowanie spustu bo bardzo mi to usprawnia posługiwanie się wykrywaczem. Błyskawicznie i wtedy kiedy chcę mogę sprawdzić jak wykrywacz reaguje przy innym ustawieniu dyskryminacji oraz w all metal fast auto tune. Taki test niesie dodatkowe informacje. Zmiana trybów pod palcem daje spory komfort. Miło było by mieć taki cyngielek w terce 705, zresztą marnie widzę te panele w intensywnej eksploatacji. Pinpoint uruchamia się przecież tysiące razy i metalowy cyngiel oprócz tego, że moim zdaniem wygodniejszy, to pewnie prędzej to zniesie. Poza tym łatwo go wymienić.ProScan pisze:@ Lechowiec. Używasz obu pozycji spustu?
proscan
W terrze nie widzę możliwości założenia spustu. Można jedynie podmienić ten styk, który spłaszcza się po jakimś czasie (pewnie z tego powodu, że cienki plastik ugina się pod naciskiem, co powoduje ze trzeba coraz mocniej go dusić).Zmiana trybów pod palcem daje spory komfort. Miło było by mieć taki cyngielek w terce 705, zresztą marnie widzę te panele w intensywnej eksploatacji.
Akurat takich jak w Tejonie to nie widziałem w znanych mi sklepach.Poza tym łatwo go wymienić.
To może być prawda - ale jeśli ktoś lubi, to może sobie to i owo sam poprawić. Ale nie na nowym detektorze (bo szkoda). Na jakimś przechodzonym Vaquero można się pobawić (zwłaszcza w temacie regulatora progu, który uniemożliwia sensowne operowanie w trybie pseudostatycznym).dołożyć do vaquero niż się bawić w rzeźbienie ciboli. Takie rzeczy generalnie słabo się opłacają.