T2 czy Omega 8000
T2 czy Omega 8000
Witam
pod wieloma względami są to podobne wykrywacze .
Oczekuje tylko małej rady , mam na myśli nową Omegę i lekko używany T2 wers. 6.0. czyli cena bardzo zbliżona . Co wybrać ?
pozdr.
pod wieloma względami są to podobne wykrywacze .
Oczekuje tylko małej rady , mam na myśli nową Omegę i lekko używany T2 wers. 6.0. czyli cena bardzo zbliżona . Co wybrać ?
pozdr.
Re: T2 czy Omega 8000
Nowa Omega gwarancja 5 lat.
T2 bez serwisu.
Myślę że T2 będzie głębszy, ze względu na większą sondę.
proscan
PS
Właśnie zerknąłem na świeże aukcje - widzę że Omega jest sprzedawany z dwiema sondami. W takim razie ...
T2 bez serwisu.
Myślę że T2 będzie głębszy, ze względu na większą sondę.
proscan
PS
Właśnie zerknąłem na świeże aukcje - widzę że Omega jest sprzedawany z dwiema sondami. W takim razie ...
T2 obecnie totalnie niedostępne..
Ostatnio napisałem do Talcompa pytając o oba wykrywacze. Dostałem odpowiedź, cytuję:
"T2 jest starszym modelem, odkąd weszla omega malo osob kupuje T2 czyba ze w wersji limited.
sam osobiscie chodze z omega i cewka 11"dd"
"jesli chodzi o omege, to w wersji z cewka 11"dd ma zasiegi podobne do T2 zwyklego"
"omega latwiejsza w obsludze, zakresy identyfikacji i dyskryminacji maja praktycznie identyczne"
jeśli to prawda to Omega jest wykrywaczem prawie dorównującym T2 za cenę prawie 1000zl mniej
Ostatnio napisałem do Talcompa pytając o oba wykrywacze. Dostałem odpowiedź, cytuję:
"T2 jest starszym modelem, odkąd weszla omega malo osob kupuje T2 czyba ze w wersji limited.
sam osobiscie chodze z omega i cewka 11"dd"
"jesli chodzi o omege, to w wersji z cewka 11"dd ma zasiegi podobne do T2 zwyklego"
"omega latwiejsza w obsludze, zakresy identyfikacji i dyskryminacji maja praktycznie identyczne"
jeśli to prawda to Omega jest wykrywaczem prawie dorównującym T2 za cenę prawie 1000zl mniej
jak pisalem.... omega 11"DD i t2 w wersji podstawowej maja zasiegi ciezko porownywalne, w zasadzie identyczne.... nie mam pojecia czemu omega na tej czestotliwosci tak dobrze radzi sobie z kolorem... mysle ze sporo w tym musi byc zaslugi cewki 11"DD. z subiektywnych uwag... omega np jest szybszai bardzie selektywna jesli mamy kilka monet kolo siebie, ida za czestotliwoscia, na militarke powinna lepiej sobie radzic niz T2, no i omega jest bardziej stabilna.
Proszę jeszcze o przypomnienie na jakich częstościach pracują oba wykrywacze i czy sondy Omega/T2 są wymienne.
proscan
proscan
T2 to 13kHz, Omega 7,8kHz, cewki nie sa wymienne (odpisalem juz o tym w stosownym watku.) cewki T2 maja naklejke T2, te pasujace do innych tekneticsow maja opis Teknetics (ele cewka od f75 pasuje zamiennie do T2)
Dziękuję. Ciekawe czy te z omegi będą pasowały do Fisherów, które pracują na 6,8kHz (np. F4).
proscan
proscan
po przelutowaniu wtyczki tak, tekneticsy maja klasyczna metalowa wtyczke zakrecana...
fisher nie mam pojecia czemu..... stara szara gramofonowa bez zabezpieczenia przed wysunieciem.... tutaj polityki First Texas NIE POJMUJE.
fisher nie mam pojecia czemu..... stara szara gramofonowa bez zabezpieczenia przed wysunieciem.... tutaj polityki First Texas NIE POJMUJE.
Te z Fishera pasują 1 : 1 z wykrywaczy Bounty Hunter. Być może o to chodziło - o szybkie przejście pomiędzy wykrywaczami istniejącymi i nowymi. Zwłaszcza na początkowym etapie produkcji (np. wtedy gdy powstawały wykrywacze F2/F4 na bazie Discovery 3300).
A Teknetics to osobna rodzina.
Czasami odnoszę wrażenie że Bounty Hunter po wskrzeszaniu marki Teknetics zupełnie niespodziewanie dla nich samych kupił Fishera i wszystkie plany marketingowe im to pomieszało.
proscan
A Teknetics to osobna rodzina.
Czasami odnoszę wrażenie że Bounty Hunter po wskrzeszaniu marki Teknetics zupełnie niespodziewanie dla nich samych kupił Fishera i wszystkie plany marketingowe im to pomieszało.
proscan
ProScan pisze:
proscan
a dokladnie wlasciciel Bounty wskrzesil marke Teknetics i zakupil upadajacego wtedy Fishera, a teraz maja dylemat marketingowy jak to ogarnac i ktora marke promowac jaka ta lepsza.
Dokładnie to napisałem. Fisher spadł im jak gwiazdka z nieba i nie wiedzą do końca co z tym prezentem od losu zrobić.
proscan
proscan