Prizm III
Prizm III
Witam
Proszę mi wytłumaczyć zachowanie mojego white-sa. Przeprowadziłem mały test, po wykopaniu monety (1zł-obiegowej) postanowiłem rzucić nią w widoczne miejsce, a następnie na nowo poszukać . . Mimo tego, że ja doskonale ją widziałem ,mój Prizm miał z tym kłopoty. Przemiatanie nad monetą .......i cisza. Po powtórzeniu testu.....Prizm odzyskał "wzrok", ale by za chwilę znowu go stracić..... i tak różnie. Czy powodem mogą być zwykłe baterie? Wprawdzie w instruk. piszą by używać baterii alkalicznych, ale w zestawie otrzymałem zwykłe, co skłoniło mnie do używania właśnie takich.
Pozdrawiam
Proszę mi wytłumaczyć zachowanie mojego white-sa. Przeprowadziłem mały test, po wykopaniu monety (1zł-obiegowej) postanowiłem rzucić nią w widoczne miejsce, a następnie na nowo poszukać . . Mimo tego, że ja doskonale ją widziałem ,mój Prizm miał z tym kłopoty. Przemiatanie nad monetą .......i cisza. Po powtórzeniu testu.....Prizm odzyskał "wzrok", ale by za chwilę znowu go stracić..... i tak różnie. Czy powodem mogą być zwykłe baterie? Wprawdzie w instruk. piszą by używać baterii alkalicznych, ale w zestawie otrzymałem zwykłe, co skłoniło mnie do używania właśnie takich.
Pozdrawiam
Re: Prizm III
Tak na pierwszy rzut oka wygląda mi to na problem z kablem od słuchawek lub z gniazdem słuchawek jeśli ich używasz.
Nie , to nie tu jest problem.
"cisza" a na wskaźniku działa identyfikacja?
proscan
proscan
Nie,nie wskazuje odpowiedniego(w czasie przemiatania nad monetą) dla grupy metalu. Dopiero jak widzi monetę to wskażnik to pokazuje.
Mi to wygląda na naderwanie kabla od sondy. Tak czasami bywa, że jeśli jest jakaś przerwa, to wystarczy minimalny ruch kabla, by połączenie zniknęło lub pojawiło się na nowo...
proscan
proscan
Po Pańskiej odpowiedzi, postanowiłem go sprawdzić raz jeszcze, przemiatając sondą nad wszystkimi możliwymi monetami kilkakrotnie. Wszystkie grały jak dzwon! Zobaczę jeszcze na dłuższym wypadzie jak to z nim będzie. Mam jeszcze jedno do Pana pytanie, czy przejśc jednak na baterie alkalniczne, jak zaleca producent?Dziękuję za poświęcony mi czas. POZDRAWIAM
Ja bym raczej pomyślał o akumulatorkach...
proscan
proscan