Zanik trybu statycznego w DFX

Pisz jeśli masz kłopot w opanowaniu wykrywacza, nie rozumiesz jego zachowania, poszukujesz instrukcji obsługi
ODPOWIEDZ
jarek-pol1

Zanik trybu statycznego w DFX

Post autor: jarek-pol1 »

Dziś stało się coś dziwnego z moim DFX'em. Zlokalizowałem jednoznaczny, ładny sygnał, a przy próbie namierzania zero reakcji. Sytuacja powtórzyła się przy następnym obiekcie,. Wszedłem w menu i próbowałem podnieść DC sens, ale problem nie ustąpił. Pomogło dopiero wyłączenie i włączenie sprzętu. Mam w związku z tym dwa pytania. Czy to może być jakieś uszkodzenie? Jeżeli tak to co może być przyczyną?
ProScan
Właściciel

Re: Zanik trybu statycznego w DFX

Post autor: ProScan »

A SAT SPEED jak ustawiony? Jaka nastawa Threshold? Naciskanie na spust nie pomagało.

Ogólnie mówiąc - za mało danych.

:pa

proscan
jarek-pol1

W tej chwili nie pamiętam dokładnych ustawień, ale naciskanie spustu nie pomagało. Próbowałem ponownie złapać sygnał w trybie dynamicznym, żeby zresetować osłabienie sygnału w trybie namierzania (VCO) i nie pomogło. Dopiero ostateczny sposób "informatyków" pomógł :lol:
jarek-pol1

Przypomniałem sobie, że mam wykrywkę w aucie przed pracą! TRESHOLD-27, SAT SPEED-1
ProScan
Właściciel

Nie wiem co dokładnie się stało.

Ponieważ White's to nie Miscrosoft, myślę że wystarczyłoby zrobić AIR/GND od nowa.

proscan
jarek-pol1

Czy mogę się uspokoić i złożyć to zdarzenie na kark fanaberii sprzętu? Czy drżeć o to, by doczekał zimy?
ProScan
Właściciel

Czy drżeć o to, by doczekał zimy?
Odpowiadam:
Nie wiem co dokładnie się stało.
A co do drżenia, to poszukiwacz, podobnie jak pilot, nie powinien być lękliwy (że zacytuję ś.p. klasyka).

proscan
ODPOWIEDZ